Hans Ponte terug naar Nederland

Het Algemeen Kerkbestuur (AK) van de Nederlandse Unie heeft eerder dit jaar ds. Hans Ponte, thans voorzitter van de Adventkerken op Aruba, gevraagd in de loop van 2010 terug te keren om opnieuw deel uit te gaan maken van het corps van Adventpredikanten in Nederland. Ds. Ponte heeft ‘ja gezegd’ op deze oproep. De verhuisdozen zullen in september verscheept worden. De exacte datum van in dienstneming wordt nog bepaald.

Ds. Ponte brengt een grote diversiteit aan kerkelijke ervaring mee terug naar Nederland. Naast voorzitter op Aruba was hij eerder werkzaam als voorzitter in Suriname en als gemeentepredikant in o.a. Amsterdam, Groningen en Leeuwarden. Ook was hij twee termijnen als landelijk jeugdsecretaris eindverantwoordelijk voor het jongerenwerk in Nederland. Voor zijn vertrek naar Aruba was hij actief als director van ADRA-Nederland, de humanitaire arm van de kerk.

“Omdat het AK zich verantwoordelijk weet voor een adequate pastorale  bezetting van de diverse gemeenten en churchplants en gezien de huidige samenstelling en leeftijdsopbouw van het predikantenteam is het goed om ds. Ponte (57) binnenkort weer bij ons te hebben. Welke gemeenten Hans zal gaan bedienen, zal het AK in haar vergaderingen van september vaststellen. Hans en Annet heet ik van harte welkom terug op vaderlandse bodem”  aldus Wim Altink voorzitter van de Nederlandse Adventkerk.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.