Jongeren & Gezinnen

Door het coronavirus kunnen veel fysieke bijeenkomsten en trainingen niet doorgaan. We hebben deze met pijn in het hart moeten annuleren of uitstellen. Gelukkig zijn er ondertussen vele online alternatieven ontwikkeld. Op deze pagina vind je verschillende materialen geproduceerd door het departement Jongeren & Gezinnen. We zetten ze op een rij.

28 Bouwstenen van je geloof

Wat springt er volgens jou uit in de Bijbel? Welke zinnen in bijbelteksten zijn voor jou essentieel en bemoedigen jou? We wensen je veel succes en inspiratie toe!
28 Bouwstenen van je geloof

Interactief met hulp van placemats
Op een leuke, interactieve en bijzondere manier aan tafel bezig zijn met het geloofsleven van je kinderen. Dat kan met behulp van onderstaande placemats. Print de placemats uit op A3 en plastificeer ze. Iedere ochtend en/of avond ontdekken jullie samen één van de opdrachten. Samen eten is nog nooit zo leuk geweest. We publiceren regelmatig nieuwe placemats. Veel succes!
Jezus wordt geboren
Ark van Noach
Wonderbaarlijke Wereld
Een picknickmand met brood en vis
Daar ben je!
Wees dankbaar
Wees Goed
Wees Vrijgevig
Levend
Ongelooflijke Hemel

Vrouwen in de hoofdrol in Bijbelse verhalen
De Bijbel kent vele mooie verhalen waarin vaak vrouwen een belangrijke en inspirerende rol spelen. Wij publiceren elke twee weken een les waarin een vrouw de hoofdrol speelt in een Bijbelverhaal. Er is altijd een introductie van de hoofdpersoon, maar er zijn ook verdiepingsvragen waardoor jezelf gaat nadenken over de rol van deze vrouw in dit specifieke Bijbelverhaal. We wensen je veel inspiratie!
Les 1 – Debora
Les 2 – Hanna
Les 3 – Naomi
Les 4 – Abigail
Les 5 – Mirjam
Les 6 – Rachab
Les 7 – Maria
Les 8 – Het gevangen dienstmeisje
Les 9 – Lydia
Les 10 – Rhode
Les 11 – Anna
Les 12 – De genezen vrouw

Werkboeken scouts & pathfinders
De werkboeken voor scouts & pathfindergroepen (uitgegeven door de Generale Conferentie van ons kerkgenootschap) zijn vertaald naar het Nederlands. De verschillende scouts & pathfindersgroepen zijn ondergebracht in verschillende klassen met een eigen insigne per leeftijdsgroep. Hieronder de PDF’s van de werkboeken per klas:
Friend (10 jaar)
Companion (11 jaar)
Explorer (12 jaar)
Ranger (13 jaar)
Voyager (14 jaar)
Guide (15 jaar)

Andere werkboeken:
Busy Bee
Sunbeam
Builder
Helping_Hands

Gezinnen
Er zijn inmiddels vijf nieuwsbrieven samengesteld bomvol tips voor ouders om te investeren in het geloofsleven van hun kinderen:
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 3
Nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 5

Kinderen
Kleurplaten om mooi in te kleuren:  Kleurplaat Bescherming Kleurplaat Sabbat Kleurplaat samen delen

Koppels
Communicatie is belangrijk in een relatie. Om een goed gesprek op gang te brengen hebben wij gesprekskaarten ontwikkeld over uiteenlopende onderwerpen, zoals intimiteit, gezinsleven, financiën en geloof.

Gemeenten
Speciaal voor de bijzondere coronaperiode is er op basis van de verschillende iCOR waarden een iCOR-brochure gemaakt over deze lockdown-periode. Hoe kun je als gemeente je waarden blijven uitleven? Deze brochure staat boordevol praktische tips.

Youtube kanaal Jongeren & Gezinnen
Op het Youtube kanaal van Jongeren & Gezinnen vind je verschillende filmpjes. Aftermovies van diverse evenementen, afleveringen speciaal ontwikkeld voor de coronaperiode van onder andere de Cor & Ona’s Coronashow, Crea met Celine, Thuis bij Jolanda. En prachtige liederen gezongen door verschillende Adventisten.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.