Nederlandse adventjongeren actief in het buitenland deze zomer

Zowel in Roemenië als Finland zijn er deze zomer Nederlandse adventjongeren te vinden die zich actief opstellen. 

Samen met ADRA Nederland o.l.v. directeur Geert Hendriks zijn er 14 jongeren, waaronder drie ouderen(leeftijd van 30 tot 66) bezig geweest met een project in Roemenië.  In de week van 4 t/m 10 juli is het kinderdorp van IKN (Internationale Kinderhulp Nederland) in Odobesti bezocht. De groep heeft 23 ton aan beton gemaakt voor de vloeren van een bakkerij in aanbouw. Daarnaast allerlei andere klussen uitgevoerd. 

Op 11 juli is de groep vertrokken naar het weeshuis van Henk Muller(stichting Davor) in Sibiu. Hier is een week gewerkt aan diverse projecten zoals de kelder schoonmaken en waterdicht maken, al het buitenhoutwerk schilderen met beschermingsverf en oliën tegen brand, schimmels en bacteriën.  Bovendien werden de keuken en ontbijtzaal opnieuw voorzien van stucwerk, geverfd en werd structuurbaan aangebracht. Tenslotte werd een greppel uitgediept en verbreed en werd er heel veel opgeruimd. “Het zijn twee zegenrijke weken geweest zowel voor de beide weeshuizen als voor de deelnemers” aldus Geert Hendriks. Kijk hier voor de andere foto’s

 

Donderdag 22 juli a.s. vertrekken  38 scouts  naar Finland. O.l.v. ds. Jeroen Tuinstra zullen zij daar eerst een eigen Nederlands voorkamp hebben tot dinsdag 27 juli. Vervolgens zullen zij vanaf woensdag 28 juli zich voegen bij het Internationale Scouting Camp dat door de Trans Europese Divisie (TED) in Finland dit jaar wordt georganiseerd. In 2014 zal de TED Camporee in Nederland plaatsvinden.

Afgelopen zondag zijn Peter en Wendy Dekker vanuit Huis ter Heide reeds met een truck vol AJV Scouting spullen (plus bagage van de scouts) richting Finland vertrokken.

“Dit soort evenementen zijn heel belangrijk voor jongeren. Vaak kunnen ze dit maar één keer in hun leven meemaken, het is dus heel bijzonder. En het geeft een herinnering die hun hele leven bij hen blijft.” aldus Jeroen Tuinstra.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.