Nieuwe preekcursus op drie niveaus

Als vervolg op de gehouden preekcursus van 5-7 april, komt er een nieuwe preekcursus in de Nederlandse taal. Het gaat om cursussen op drie niveaus (licenties).

Start in juni

Algemeen secretaris Enrico Karg in een toelichting: ‘Wij hopen met deze cursus het eenvoudiger te maken om tijdens de zomerperiode voldoende lokale sprekers te hebben opgeleid. Hierdoor kunnen we de verschillende preekroosters gemakkelijker voorzien van getrainde sprekers. Bovendien dient deze cursus nog een ander doel. In deze bestuursperiode willen wij investeren in de versterking van onze gemeenschap en in evangelisatie. Prediking van het Woord is hier een essentieel onderdeel van. Wij hopen dan ook dat deze cursus een waardevolle bijdrage zal leveren aan deze twee belangrijke domeinen.’

Officieel examen

Elk licentieniveau binnen deze cursus wordt afgerond met een officieel examen. De cursus wordt gegeven door ds. Enrico Karg, terwijl ds. Tiago Pereira verantwoordelijk is voor de examencommissie en de nazorg. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u een certificaat dat correspondeert met het niveau (1, 2 of 3) van de gevolgde cursus. Alle deelnemers worden gevraagd om voorafgaande aan de cursus voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Voor deelname aan deze preekcursus gelden algemene en niveau-specifieke voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn:
1. U bent een belijdend zevendedagsadventist.
2. U beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift (er zal niet worden vertaald tijdens de cursusdagen).
3. U bent in staat om ook online, bijvoorbeeld via ZOOM, de instructiemomenten te kunnen volgen.

Meer informatie in de brief die namens het bestuur van de Adventkerk naar de lokale kerken is gestuurd: Achtergrondinformatie officiële preekcursus

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de  cursus:

Preekcursus (Nederlands)

  • Prijs: € 0,00
  • Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten respecteert jouw privacy. Daarom stellen wij alles in het werk om jouw privacy te beschermen. Wij behandelen de persoonsgegevens die wij van je hebben zorgvuldig en beveiligd in overeenstemming met de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de Privacyverklaring lees je hier meer over.

  • Wil jij ook op de hoogte blijven van activiteiten van de Adventkerk? Zo ja, klik dan op akkoord! U kunt altijd aangeven dat u geen informatie meer wenst te ontvangen. Stuur dan een mail naar de organisatie.
  • Tijdens evenementen maken wij regelmatig foto’s en video’s. Een selectie gebruiken we voor de website, sociale media of in andere media van de kerk (bijvoorbeeld Advent). Het kan zijn dat je in een van deze foto’s en video’s voorkomt. Ga je ermee akkoord dat wij jouw beeltenis gebruiken? je kunt dit altijd stopzetten door een mail te sturen naar de organisatie.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.