Volharden

doopDenHaag2.7.2016Op sabbat (zaterdag) 16 juli kozen twee mensen in Den Haag voor Jezus, door middel van de Doop. Ds. Guisele Berkel, predikant van de gemeente, vergeleek de keuze van Etty Marti (48) en Esther de Jong (18) met twee van de drie vrouwen die het lege graf van Jezus vonden.

Ook zij waren vol verwondering en blijdschap, maar werden door de anderen niet geloofd en zelfs bespot. De doopkandidaten hebben ook te maken met een omgeving waarin niet iedereen hun geloof in Jezus begrijpt. Maar ze blijven volhouden en hebben hun geloofsgenoten om hen daarin te steunen.

Esther gaf een mooi getuigenis over de liefde die de gelovigen onderling mogen ervaren. Ze vertelde hoe deze liefde voor elkaar aan de wereld een zichtbaar getuigenis is van Gods liefde. Etty koos voor het lied I have decided to follow Jesus om te verbeelden dat ze vastberaden is Jezus te volgen. Het werd, onder begeleiding, samen met de gemeente gezongen.

Na de doophandeling werden stevige omhelzingen uitgewisseld, hier en daar een traan weggepinkt. De twee dopelingen straalden van blijdschap. Een gevoel waarvan Etty na afloop zei dat het moeilijk onder woorden te brengen is. Iet dat je ‘meegemaakt moet hebben om te begrijpen’.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.