Daar wil ik bijhoren

DoopSaraSchraal2016
Sara Schraal en ds. Wim Wiersema

Eind 2014 hoorde Sara Schraal van ShareHim, een initiatief om samen met een internationale groep jongeren door Mexico te reizen om Gods liefde daar te delen. Op 16 juni 2015 was het zo ver, en zij vertrok met een groepje uit Nederland. De reis werd uiteindelijk afgesloten met een bezoek aan de wereldvergadering (generale conferentie) van 2015 in San Antonio

Sara komt uit een adventistisch gezin en beschouwde de gemeente Alkmaar altijd als haar familie. Tijdens haar reis door Mexico werd zij geraakt door een tekst uit Openbaring. ‘…Maar iedereen die goede dingen doet, zal nog meer goede dingen doen. En iedereen die heilig is, zal nog heiliger worden’ (22:11). Sara besloot tot die groep mensen te gaan behoren.

Terug in Nederland vertelde zij haar predikant, ds. Wim Wiersema, dat zij graag het volgende jaar in de zomer in zee gedoopt wilde worden met zo veel mogelijk familie uit Italië erbij.

Uiteindelijk werd het 9 juli 2016 in de Geestermerplassen, net ten noorden van Alkmaar. Oma uit Italië kon er helaas niet bij zijn, maar er waren bijna 100 mensen aanwezig om getuige te zijn van Sara’s keuze om gedoopt te worden.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.