Relatiedag Samen één!

In de afgelopen jaren organiseerde de afdeling Gezinspastoraat regelmatig relatieweekenden: nu was het op 21 november tijd voor een relatiedag! Dat betekende voor de aanwezigen een dag lang intensief aan hun relatie werken, en thuis verder gaan met de opgedane kennis.

relatiedag2015.3

Er waren ruim 50 stellen aanwezig en de groep was dan ook heel divers. Net bij elkaar, al veertig jaar getrouwd en eigenlijk alles wat er tussenin zit. Vijf van de aanwezige koppels stappen de komende maanden zelfs in het huwelijksbootje.

relatiedag2015.1Het programma was zeer gevarieerd. Ds. Wim Altink, voorzitter van de Adventkerk in Nederland, verzorgde het geestelijke deel. Hij gebruikte zijn persoonlijke levensverhaal om de bezoekers te inspireren. Aan muziek was ook gedacht: speciaal voor de Samen één! relatiedag was er een gelegenheidszanggroep.

In de middag konden de stellen bij twee workshops naar keuze terecht. In totaal waren er zeven verschillende workshops, dus er viel wel wat te kiezen. De thema’s waren behoorlijk verschillend. Je kon bijvoorbeeld samen creatief schilderen, maar je kon er ook voor kiezen om een workshop te volgen over spanning en avontuur in je relatie. Voor elk wat wils dus!

relatiedag2015.2Alle stellen kregen een fotoshoot en bij binnenkomst was er een ‘echte’ liefdescocktail. Als afsluiting was er een verrassingsworkshop: één van de koppels bestond namelijk uit professionele salsadansers! Zo kon de dag beëindigd worden met wat voor velen het hoogtepunt van de dag bleek. Er was in elk geval erg veel plezier, en dat bleek ook wel uit de evaluatieformulieren.

Leuke sfeer, gezellig, warm, liefdevol waren allemaal woorden die vaak terugkwamen in de omschrijving van de dag. De tijd voor elkaar, zonder dagelijkse afleidingen, werd enorm gewaardeerd.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.