Je vrienden ontmoeten

koempoeland2016-1Koempoelan is een Maleisisch woord dat ‘ontmoeten’ en ‘samenzijn’ betekent. De Koempoelan, van de afdeling Scouts & Pathfinders, is al jaren het weekend waarop leiders van de lokale scouting- en pathfindersgroepen samenkomen om nieuwe dingen te leren en de camporee van het jaar daarop voor te bereiden. Op het evenement van dit jaar, van 23 – 25 september, was het thema van dan ook heel passend ‘vrienden’.

Vriendschap

Gedurende het weekend verzorgde Machlon Comvalius de wijdingen; Glen Berkel, coördinator Advent Jeugd, verzorgde de overdenking op sabbat (zaterdag). De nadruk lag uiteraard op vriendschap, een ‘must-have’ tussen de leiding van de scouting en pathfinders. Een vriendschap gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid.
De vriendschap was voelbaar. Het hele weekend was de warme en prettige sfeer voelbaar en er waren leuke en waardevolle gesprekken tussen leiders van de verschillende speltakken en clubs.

Workshops en kampvuur

koempoeland2016-2Workshops waren leerzaam (kamptechnieken/veiligheid, routetechnieken en programmeren) terwijl de houtbewerkers en paracord-vlechters zo geconcentreerd bezig waren en zo veel lol hadden, dat ze hun ‘werk’ maar moeilijk konden neerleggen.

Een bijzondere workshop was die over eetbare planten in Nederland. ‘Het was heel leuk om uitleg te krijgen over de rijkdom die de Heer ons gegeven heeft in de vorm van planten’, was de samenvatting. Het was een fijne, informatieve en zo nu en dan best grappige aanmoediging in rentmeesterschap.
De zaterdagnacht was ontzettend gezellig. Achter het Koetshuis was een kampvuur waar de deelnemers nog lang van de avond konden genieten.

Serieus

koempoeland2016-3Op zondag was er een belangrijke vergadering, om de voortgang en plannen te bespreken. Groepen gingen aan de slag met het plannen van de kamptraining en de Camporee 2017. Ook dat wordt vast weer een geweldig jaar, vol vriendschap. En belangrijk. Via de scouting- en pathfindersgroepen krijgen en houden veel mensen een band met de kerk.

Er staat een heel mooi fotoalbum van het weekend op Facebook. Bekijk het hier. 

 

Reacties zijn uiteraard welkom. Ze worden pas weer na 10 oktober in behandeling genomen. Kijk ook even hier als je graag wilt reageren. 

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.