Hulp aan vluchtelingen

shutterstock_310271303Op 2 april organiseren de Nederlandse Adventkerk en ADRA Nederland, in samenwerking met New Dutch Connections, een voorlichtingsbijeenkomst in Den Haag. Hier kun je terecht als je meer wilt weten wat je kunt doen om vluchtelingen te helpen.

Het evenement staat uiteraard open voor iedereen van binnen en buiten de kerk, dus aarzel niet om buren, vrienden en kennissen mee te nemen.

The Bright Side of Life is een voorstelling van Bright O. Richards. Hij is zelf gevlucht uit Liberia en is nu de directeur van New Dutch Connections. Ook is hij de initiator van de ToekomstAcademie Den Haag, die in oprichting is. ToekomstAcademie richt zich op het coachen van jonge vluchtelingen, zodat zij weer gaan geloven in zichzelf en een goede toekomst tegemoet kunnen zien. Dit succesvolle concept bestaat ook in andere steden, waaronder Utrecht, Groningen en Rotterdam.

Daarnaast is er keuze uit twee workshops: Hoe kan ik bijdragen aan de ToekomstAcademie als coach, maatje, gastdocent of algemeen vrijwilliger? en Voorbeelden van geslaagde projecten en hoe ze op te zetten.

De avond duurt van 19.00 uur tot 22.00 uur. Een gedetailleerder programma vind je hier.  Ook de Raad van Kerken besteedt op haar website aandacht aan dit initiatief.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.