Geloof en wetenschap

De adventgemeenten Groningen, Apeldoorn en Leiden organiseren van 28 augustus tot en met 2 september een grootschalig evenement, getiteld Geloof en Wetenschap.

De conferentie heeft tot doel een bijdrage te leveren aan een open dialoog over wereldbeelden. De conferentie wil laten zien dat wetenschap bedrijven vanuit het scheppingskader betrouwbare en wetenschappelijk gefundeerde antwoorden oplevert.

Initiatief

Het initiatief voor de conferentie komt vanuit de adventgemeente Groningen en wordt niet toevallig gehouden na twee internationale congressen over evolutie van de Rijksuniversiteit Groningen. Apeldoorn en Leiden haken ook aan, waardoor geïnteresseerden de lezingen en discussies op meerdere plekken in Nederland kunnen volgen.

Sprekers

Internationale gasten zijn prof. dr. Arthur Chadwick van South Western Adventist University, prof. dr. Suzanne Philips van Loma Linda University en dr. Mart de Groot, voormalig directeur van Armagh Observatory (Noord-Ierland). Prof. dr. Chadwick schreef samen met dr. Leonard Brand het boek Faith, Reason and Earth History. ‘Een boek dat door elke wetenschapper gelezen zou moeten worden om inzicht te krijgen over de heersende denkkaders waarbinnen wetenschap bedreven wordt’, schrijft de organisatie op haar website.

Naast bovenstaande internationale gasten spreken ook ing. Stef. Heerema en ir. Ingrid Wijngaarde.

Onderwerpen

Wat gebeurde er met de dinosauriërs? En hoe zit het met de fossiele bossen van Yellowstone, waarom is er een heelal, geloven met en zonder bewijs, genen en grappen in de natuur en de oorsprong van de hoge zoutbergen in de Nederlandse ondergrond. Dat en veel meer zijn onderwerpen van de lezingen die behandeld worden op de conferentie.

Meer info

De lezingen zijn toegankelijk, maar interessant en uitdagend genoeg voor wetenschappers, docenten, studenten en middelbare scholieren. De lezingen zijn in de taal van de sprekers, maar als het nodig is, is er vertaling beschikbaar.

Meer informatie over de sprekers, lezingen en natuurlijk het volledige programma zijn te vinden op conferentiegeloofenwetenschap.eu.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.