Dag van dialoog

Gaan of blijven? Een uiterst relevante vraag die onderwerp van gesprek is op de dag van dialoog. Praat ook mee over geloofstwijfel, op 25 maart in Utrecht.

De Adventkerk wil een geestelijk thuis zijn voor haar leden. Gelukkig voelen veel mensen zich prettig in de Adventkerk. In de adventistische beginselen en de daarbij behorende kerkelijke praktijk vinden zij een goede basis voor hun geestelijk leven. Maar het is geen geheim dat we als kerk ook veel mensen—jong en oud—na korte of langere tijd weer kwijtraken. En dat er heel wat geloofsgenoten zijn die twijfelen aan sommige geloofspunten, en zich zorgen maken over bepaalde trends in de kerk.

Inleidingen en discussie

Een kleine commissie organiseert, na overleg met het Landelijk Kantoor van de Nederlandse Adventkerk, en met enthousiaste steun van de adventgemeente Utrecht, een dag van dialoog op 25 maart. Het programma wordt ingeleid door twee sprekers. Ds. Rob Doesburg, predikant van de PKN, maar met wortels in de Adventkerk, vertelt waarom hij het adventisme achter zich heeft gelaten. Ds. Reinder Bruinsma zal vertellen waarom hij, ondanks vragen en teleurstellingen, toch van harte in zijn kerk is gebleven. De inleidingen worden gevolgd door een open discussie.

Workshops

In de middag vinden workshops plaats. Bezoekers kunnen een keuze maken uit een vijftal onderwerpen:

  1. Wie heeft het in de kerk voor het zeggen?
  2. Hoe lees je de Bijbel?
  3. Huidige trends in de Adventkerk
  4. Vragen rond de 28 Fundamentele Geloofspunten
  5. Hoe relevant is de kerk nog?

We sluiten de dag van dialoog af met een plenaire discussie, en met de vraag of er een vervolg op deze dag van dialoog moet komen, en zo ja in welke vorm.

Waar en wanneer

Waar: Triumfatorkerk (Adventgemeente Utrecht), Marco Pololaan 185, Utrecht.
Wanneer: 25 maart, 10.00 tot 16.00 uur.

Opgeven voor de dag van dialoog is niet nodig. Voor koffie en soep wordt gezorgd, maar neem zelf een lunchpakketje mee. Er is geen kinderprogramma. In de directe omgeving van de kerk is voldoende parkeergelegenheid.

Iedereen is welkom.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.