Zelfs als het regent zijn adventisten gezellige mensen

Afgelopen zondag was ik bij de Open Dag. Om negen uur helpen opbouwen. Voor mij betekende dat samen met Geert van Adra en Rudy van Gemeentegroei stoelen uit een aanhanger halen en verdelen over de stands, en tafels opzetten op het middenveld. Daarnaast moest ik natuurlijk ook de stand van Vorming & Toerusting klaar maken.

open dag 2

Het werd me snel duidelijk dat ik over de stand van Vorming & Toerusting beter na had moeten denken. Ik had geen tafelkleed, geen gadgets om de stand op te pimpen, en geen leuke dingen om uit te delen.

Gewend om te improviseren heb ik snel wat uit de kast gevist, een grasgroen tapijtje wat de tafel min of meer bedekte, een paar Nederlandse vlaggen die ik aan de voorkant van de tafel naar beneden liet hangen. Een welopgevoede scout vertelde mij prompt dat de vlag de grond niet mag raken. Hij had gelijk natuurlijk. Bij mezelf dacht ik: “volgend jaar ga ik het wel beter doen…”.

Ik liep naar het midden van het veld en keek naar de stand van Vorming en Toerusting en dacht bij mezelf: “… mmm … niet echt aantrekkelijk, dat is niet wat Vorming & Toerusting wil uitstralen.” Want Vorming & Toerusting staat voor vernieuwende preekcursussen, voor goede begeleiding van sprekers, voor een interessante Summer School, voor goed lesmateriaal in de sabbatschool, etc., etc.

Enfin, om 11.00 uur ging de advent markt open. Steeds meer mensen kwamen binnen en gingen snuffelen tussen de boeken in de kelder van ESDA. Deden zich te goed aan de lekkernijen die voor weinig geld werden aangeboden. Rookwolken van de barbecue van de jeugd van Bon Notisia stegen op tussen de bomen. Heerlijk Indisch eten bij de stand van Amsterdam Zuid. Ik heb ergens ook nog een roti opgepikt en ongetwijfeld nog veel andere lekkere dingen gemist.

Met mijn eten stond ik achter mijn eigen kale stand. Net als ik weer een hap wilde nemen stopten er weer voorbijgangers om gezellig te kletsen. Het regende. Water bleef in de rand van het afdakje van de standjes staan. Soms duwden iemand het zeil omhoog waardoor een ander weer een natte rug opliep. Maar op een of andere manier was de sfeer super gezellig. Ik ben de hele dag alleen maar leuke mensen tegengekomen. En toen dacht ik bij mezelf: “Zelfs als het regent zijn adventisten gezellige mensen.”

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.