Vera de Graaff – Bos

Vera de Graaff-BosVera werd op 22 oktober 1919 geboren in Surakarta, in wat toen nog Nederlands-Indië was. Zij trouwde met Frans Emanuel (Miel) de Graaff. Miel werd op 18 juni 1911 geboren in Sampang, Madoera. Ook in voormalig Nederlands – Indië.

Vera en Miel kregen drie kinderen: twee zonen en een dochter. Vera was haar hele leven creatief en had veel hobby’s. Taarten bakken, koken, naaien, handwerken, schilderen en pottenbakken deed zij graag. Ook hield ze ervan om dierenfilms te kijken. Maar vooral voor het lezen van de Bijbel maakte zij tijd vrij.

In 1962 verhuisde Vera met haar gezin naar Nederland vanuit Nederlands Nieuw Guinea, waar het gezin negen jaar eerder naartoe vertrok. De verhuizing naar Nederland was definitief. Vera werd lid van de adventgemeente Utrecht Dat bleef ze tot zij in 2006 naar Schiedam verhuisde.

In haar tijd bij de gemeente Utrecht deed Vera veel voor de dorcas. In 1973 werd ook Miel zevendedagsadventist. Op 6 maart 1976 overleed Miel, en Vera verhuisde na zijn overlijden naar Veenendaal. Daar woonde haar dochter met haar gezin.

Vanaf 2012 woonde Vera in een verzorgingstehuis in Schiedam. Daar was zij ook lid van de gemeente. Vera’s geloof was rotsvast en zij leefde in het volste vertrouwen dat God zijn kinderen leidt.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.