Hoe zit het nu?

leiderschapmvBinnen sommige gemeenten in de Nederlandse Adventkerk is veel onrust ontstaan over het stemmen tijdens de wereldvergadering van afgelopen zomer. Staat de wereldkerk het inzegenen van vrouwen – in alle functies – nu wel of niet toe? Ook stellen sommige mensen de vraag of de Nederlandse Adventkerk wel luistert naar de wereldkerk.

Om deze vragen te beantwoorden en de onrust weg te nemen, is vanuit de predikantengroep van de kerk de vraag gekomen om www.vrouweninzegening.nl in het leven te roepen. Daar is het antwoord op veel vragen over de kwestie te vinden.

Vragen? kijk op VROUWENINZEGENING.NL

De site biedt artikelen over de geschiedenis van vrouwen als predikant aan, legt uit hoe het beleidsmatig zit en verwijst naar artikelen en preken. Ook is er een sectie met veelgestelde vragen. Het gevoel dat er een vraag mist? Stel hem via het contactformulier onderaan de homepage.

Binnenkort komt Advent 4 uit. Daar zit een brochure bij met enkele artikelen en vragen die ook op deze site staan.

Ds. Wim Altink, voorzitter van de Nederlandse Adventkerk, zegt: ‘Graag beveel ik deze website bij u aan. Ik hoop dat u de artikelen, die helder uitleggen hoe de kerk functioneert, met plezier zult lezen.’

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.