Veilige kerk

shutterstock_176861813De kerk hoort een veilige plek te zijn voor jong en oud. Daarom is een aantal jaar geleden het project Veilige kerk van start gegaan. Onderdeel van het project is zorg dragen voor de veiligheid van kinderen en jongeren en de integriteit van de leiding in al onze gemeenten.

VOG

Met het oog op die veiligheid wordt van iedereen vanaf 16 jaar oud met een functie een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Dat zijn heel wat mensen! Daarom heeft het team Veilige kerk ervoor gekozen dat eerst in orde te maken voor die direct met kinderen en/of jongeren werkt. Jeugdleiders en kindersabbatschoolleiders zijn als eerste aan de beurt.

Geen idee wat een VOG is? Kijk op de website van Justice.

Gratis

Veilige kerk is een actief preventie- en integriteitsbeleid, en daarom is het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten toegelaten tot de Regeling Gratis VOG. Vanaf nu kunnen de vrijwilligers voor de Adventkerk gratis een VOG aanvragen.

De eerste stap is gezet: alle secretarissen hebben een e-mail ontvangen met instructies over het verzamelen van de gegevens van de jeugdleiders en kindersabbatschoolleiders.

Meer weten over het project Veilige kerk? Kijk dan op deze pagina.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.