Uitdagende Penningmeestersdag verplaatst

Bestuur mei 20, 2022

Heb je weleens afgevraagd waar je geld naar toe gaat als je tienden en giften aan de kerk geeft? Frensly Panneflek, lid van het Bestuur van de GCAS ( General Conference Accounting Services) zal je op 9 oktober meenemen vanaf de eerste donatie aan je lokale kerk tot aan de grote uitgaven op wereldniveau.

Dit gebeurt tijdens de landelijke penningmeestersdag op ons Landelijk Kantoor (Huis ter Heide). De dag zou eerst op 19 juni worden gehouden maar die is nu verplaatst naar 9 oktober.

Dynamiek

Als penningmeester ben je lid van het bestuur van de lokale kerk. De kerk kan niet draaien zonder financiën. Het overbrengen van je verhaal aan het bestuur binnen de dynamiek van een kerkbestuur is soms uitdagend en mooi. Kom en hoor hoe onze secretaris Enrico Karg je op de penningmeestersdag meeneemt in de wereld van besturen.

Reilen en zeilen

Inzicht krijgen in het reilen en zeilen van de penningen op het Uniekantoor hoor je van Rozita Panneflek, landelijk penningmeester van de Adventkerk. En als laatste hebben wij ons vragenuurtje over Conscribo. Een aantal jaren geleden zijn wij overgestapt op het financiële systeem Conscribo. Mede omdat de overheid fraude wil bestrijden en witwassen van gelden wil voorkomen. Verder was het belangrijk dat de lokale kerken hun administratie vastlegden in een gedegen financieel pakket. Na onderzoek is er voor Conscribo gekozen. Een deskundige zal al je vragen over dit systeem beantwoorden in deze sessie.

Voor een lunch wordt gezorgd.

Penningmeestersdag 2022

  • Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten respecteert uw privacy. Daarom stellen wij alles in het werk om uw privacy te beschermen. Wij behandelen de persoonsgegevens die wij van u hebben zorgvuldig en beveiligd in overeenstemming met de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de Privacyverklaring leest u hier meer over.