Twee nieuwe leden in Hilversum

De gemeente Hilversum beleefde op 27 juli de doop van Bert van Bemmel en Martin de Koning. Het was niet alleen een snikhete sabbat, maar vooral een hartverwarmende.

Welkom H'sum DSC02237

Al een tijd hadden Bert en Martin het verlangen om gedoopt te worden. Beiden hadden afzonderlijk al een zoektocht achter de rug naar geestelijke rust. Na een crisismoment kwam één van beiden een vriend tegen die hem attent maakte op diverse tvstations van de Adventkerk. Vanaf dat moment nam het leven van Bert en Martin een definitieve en positieve wending. In de meer dan anderhalf jaar dat ze de adventgemeente in Hilversum bezochten en regelmatige bijbellessen van ds. Ton Steens, ontstond het verlangen om deel te worden van de adventfamilie.

Eerdere doopdiensten in Hilversum inspireerden hen zich bij de volgende gelegenheid te laten dopen. Op 27 juli was het zover! De kerk was vol familie, vrienden en geloofsgenoten.

Welkom H'sum DSC02250

In hun persoonlijk getuigenis vertelden zij hoe blij ze waren om de enige weg te hebben gevonden die hun rust en vrede heeft gegeven.

Ds. Steens, die de doop verrichtte, sprak in zijn overdenking n.a.v. Micha 7:8 en Efeziërs 5:7-9. In benarde omstandigheden kan het uitvallen van het licht tot paniek leiden. In spirituele zin is het Licht van de wereld, Jezus Christus, degene die ons voor paniek kan behoeden. Hij is – ook in nood – onze steun, onze schuilplaats. Het door de Rwandese zanggroep gezongen lied ‘Jesus is all’ sloot hier goed bij aan. Ook de twee liederen die Lince Simbolon met haar prachtige stem vertolkte, ‘Amazing Grace’ en ‘Lord I’m coming home,’ inspireerden bezoekers en leden.

Deze sfeervolle doopdienst werd afgerond met een gezellig samenzijn in bomvolle benedenzaal.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.