Doopdienst in Leiden

Welkom Leiden IMG_2738

Het was echt feest in gemeente Leiden! Nadat Maria Reyes een lange levensweg had afgelegd, zowel letterlijk als figuurlijk, werd zij op 15 juni gedoopt.

Maria komt uit Peru en heeft hier in Nederland haar Leo maar vooral ook haar Hemelse Vader gevonden. Door een aangeboden gospel CD en doordat ze ging zoeken op het internet vond zij Jezus alsook de Adventkerk. Haar Spaanse Bijbel wordt veelvuldig gelezen en sprekers op het internet blijven haar inspireren. Ze heeft haar thuis gevonden in de gemeente Leiden.

Ds. Dwight van Ommeren sprak over de Emmaüsgangers  met het thema: Vreemdeling Gast Heer. Van niet-herkende vreemdeling werd Jezus gast en vervolgens Heer van deze discipelen uit Emmaüs. Ook Maria was onderweg en Jezus kwam naast haar lopen. Zij leerde hem persoonlijk kennen en hij werd haar Verlosser, haar Heer. Jezus komt terug voor degenen die Hem als Heer hebben, niet als gast of vreemdeling.

In het bijzijn van Leo, haar zoon en dochter, haar schoonzoon en kleinzoon werd  een stralende Maria gedoopt in het mobiele doopvont. Zij had hier zo naar uitgekeken. “Het lijkt wel of ik ga trouwen”.

Het feest werd afgesloten met een door de gemeente verzorgde High Tea.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.