Tieners organiseren dienst

tienerdienst harderwijk
Tieners en ds. Henk Koning, predikant van de gemeente

Op sabbat (zaterdag) 24 september organiseerden de tieners van de gemeente Harderwijk hun eerste tienerdienst. Hun enthousiaste uitvoering oogstte veel waardering bij jong en oud. Op de facebookpagina van de gemeente staat: ‘Een mooie, inspirerende, warme tienerdienst met als thema “hoop” met een emotionele afsluiting waarbij de gehele gemeente spontaan een grote kring maakte als teken van verbondenheid.’

Alle onderdelen: het kinderverhaal, de schriftlezing, de korte overdenkingen, en veel zang werden door tieners gepresenteerd. Het enige wat de tieners niet deden (en wat ze normaal gesproken wel doen) was het ophalen van de collecte, die werd deze keer door senioren opgehaald!

Jong-ADRA

Eén van de sprekers was Wesley Lijkendijk, die al tijdens de sabbatschool veel foto’s had laten zien van zijn ervaringen van deze zomer. Hij hielp met Jong-ADRA aan de bouw van een artsenkliniek in Ghanatown, in Gambia. Daar werd hoop gegeven, op een wel heel concrete wijze.

Vuurwerk voor de taart!
Vuurwerk voor de taart!

Na deze fijne dienst konden de tieners en vele aanwezigen nagenieten van zelfgemaakt gebak van hun ouders. Eén taart had het teken een anker, een teken van hoop, als profiel op de bovenkant en werd pas na vuurwerk genuttigd.

Wordt vervolgd

Al met al een prachtige ervaring die naar meer smaakt. De gemeente is blij met en trots op deze tieners, die met deze dienst hoop zo mooi hebben verwoord en verbeeld. Wordt vast vervolgd …

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.