Vertel verder

Vanaf sabbat (zaterdag) 22 oktober is Tell the World, de nieuwe, 6-delige serie over het ontstaan van de adventbeweging, beschikbaar op de officiële website van het project. Bekijk de trailer hieronder:

https://vimeo.com/173817986

De serie beslaat een periode van ongeveer 60 jaar, van 1814 tot in de jaren ’70 van de negentiende eeuw. Het verhaal begint bij de ervaringen van William Miller. Hij berekende eerst dat Jezus terug zou keren op aarde in 1843, later raakten hij en zijn volgers ervan overtuigd dat het 22 oktober 1844 zou zijn.  Uit de groep mensen die toch bleven, ondanks hun teleurstelling, ontstond het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten.

Nu al te zien

De serie focust zich naast Miller ook op de mensen die hielpen om het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten op te bouwen, onder wie Ellen Harmon (later White). Voor iedereen die niet kan wachten tot de serie op de officiële site verschijnt, hij staat nu al op het YouTube-kanaal van de wereldkerk.

Wie het Engels niet machtig is, kan op YouTube ondertiteling aanzetten en kiezen voor automatische vertaling naar het Nederlands. Let op: het is een automatische vertaling, dus erg letterlijk en bij lange na niet perfect.

Lees meer

Wil je graag meer weten over de ontstaansgeschiedenis van de Adventkerk? Dan zijn de boekjes van George Knight, Een beknopte geschiedenis van het zevendedagsadventisme en Een zoektocht naar identiteit, interessant om te lezen. Beide zijn verkrijgbaar via het Servicecentrum.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.