Spijkenissie viert doop

Op zaterdag 20 januari vierde Spijkenisse feest. Berryl Hunsel (1970), Nita Moe (1930) en Rita Kruijf-Richardson (1943) kozen voor de doop.

Alle drie namen actief mee aan de sabbatschoolstudies, en dat resulteerde in een doopklas. Berryl kwam in aanraking met het adventisme via een van de leden die zijn jaarlijkse ‘ADRA-rondje’ liep. Zij raakten in gesprek aan de deur. Berryl besloot de dienst te bezoeken en bleef dat regelmatig doen.

Nita Moe kende de Adventkerk al enige jaren. Zij bezocht de gemeente in Rotterdam-Noord van tijd tot tijd en was een vaak-geziene bezoeker in Spijkenisse.

Via familie en kennissen op Aruba en St. Maarten wist Rita Kuijf van het adventisme. Omdat zij op een steenworp afstand van de gemeente woonde, besloot zij de diensten te bezoeken. Ook zij bleef langskomen.

Locatie van het doopritueel was het overvolle Riveirabad van Spijkenisse, waar de hele gemeente aanwezig was. Ook waren er veel familie, vrienden, kennissen én belangstellenden die de doop iets bijzonders vonden. En daar hadden zij natuurlijk gelijk in. Een doop ís ook bijzonder.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.