Nacht van de Buitenplaats

imageEr zijn heel wat exemplaren van Een cadeau uitgedeeld op zaterdagavond 10 september. Tijdens de Nacht van de Buitenplaats bezochten ongeveer 120 mensen landgoed Oud Zandbergen.

Ongedwongen

Ze konden genieten van een strijkkwartet in de Villa (landelijk kantoor), van een mooi verhaal van ds. Lex van Dijk en een rondleiding van Joris van der Ploeg. De bezoekers voor de klassieke muziek werden verwelkomd met een glaasje alcoholvrije wijn. De sfeer was ongedwongen en de reacties van de deelnemers ontzettend leuk.

Veel van de bezoekers rijden regelmatig over de Amersfoortseweg en zien het gebouw staan, maar hebben geen idee dat erachter nog veel meer te zien is. Er waren zelfs mensen uit Amsterdam, die hun Nacht van de Buitenplaats op landgoed Oud Zandbergen wilden beginnen.

Spannend verhaal

Onder de parachute, opgezet door de vrijwilligers van het openingskamp en omhoog gehouden door een fijn vuurtje, stond ds. Van Dijk. Iedere keer waren er zo’n 20 tot 25 mensen die, na een introductie over het landgoed, luisterden naar een verhaal dat in de oorlog speelde.  De rondleiding ging door het bos, de ijskelder (een van de grootste van Nederland) en over de paden van Copijn. Door de open deuren hoorde je het strijkkwartet spelen.

Iedereen die nieuwsgierig was naar wie er normaal gesproken kantoor houdt in het pand, kreeg uitleg over de kerk –ook over gezondheid en waarom er werd gekozen voor alcoholvrije wijn.

Meer foto’s en een paar filmpjes zijn te zien op de facebookpagina van landgoed Oud Zandbergen.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.