Hidden/SEEN

De hoodies van het team waren net zo vrolijk als het kamp
De hoodies van het team waren net zo vrolijk als het kamp

‘Dit was mijn eerste keer op een openingskamp. Ik vond het geweldig!’ liet Geno (16) van de adventgemeente Den Haag weten. Een mooie reflectie op een mooi kamp, dat op vrijdag 9 september startte met inspirerende video’s die Gods aanwezigheid en warmte toonden. Het hele weekend stond in het teken van het thema hidden/SEEN, met de nadruk op ‘seen’. Met iets meer dan 100 deelnemers en 30 leiders was het een geslaagd kamp. Op sabbat (zaterdag) was het drukker, toen was er ook een aantal daggasten.

Ds. Tom Meijer verzorgde een paar geweldig mooie overdenkingen. Hij sprak over hoe God mensen ziet, als individu en als gemeente. In zijn overdenkingen liet zien hoe dat kan inspireren om met andere ogen te kijken naar onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. God ziet het positieve en wil dat uit mensen halen en het versterken.

Bonte boel

Het middagprogramma op sabbat was divers. De deelnemers konden uitleg krijgen over de geschiedenis van het landgoed en kregen de verborgen aspecten van het erfgoed te zien. Ook tekende James Clarke, kerklid in Rotterdam, karikaturen van deelnemers. Zo konden zij zichzelf op een heel andere manier zien.

In de avond was er een gemaskerd galadiner. Jeugdleden kwamen in gala (of gewoon nette) kleding naar een diner in de grote tent en iedereen droeg een masker. Daarna volgde een bonte avond, waarop jeugdleden creatief het thema van het kamp uitbeelden. In sommige gevallen was dat heel diepzinnig. Daarop volgde een nachtspel.

Betrokken

De gastspreker, dr. Rivelino Montenegro, wist de jongeren te boeien. Ze waren zo betrokken bij zijn lezing op zondag dat de eerste groep behoorlijk teleurgesteld reageerde toen zij hoorden dat dr. Montenegro moest afronden. Gelukkig reageerden ze ook erg opgelucht toen ze hoorden dat hij nog 10 minuten door kon gaan. En dat op een zondag, terwijl er op het veld allerlei spellen klaarstonden!

Over betrokken gesproken: zonder alle vrijwilligers die zich een slag in de rondte hebben gewerkt om iedereen een leuk kamp te bezorgen was het natuurlijk nooit zo’n succes geworden. Bedankt mensen!

Superleuk

De winnende foto
De winnende foto

De leukste foto die tijdens het kamp genomen werd, geïnspireerd op het thema, won een prijs. Er heerste een gezellige sfeer onder de jeugd en hoewel er iets te winnen viel, is de sfeer nooit echt competitief geweest. Celine van Valen maakte uiteindelijk de meest creatieve foto en won.

‘Het was heel fijn om bij het openingskamp te mogen spreken. We hebben echt superleuke jeugd in Nederland, die heel toegewijd zijn en heel leuk met alles meedraaien! Een jeugd (en kerk) om trost op te zijn!’ zei ds. Meijer na afloop van het weekend.

Nu al zin in volgend jaar? Hou onze website in de gaten, like de facebookpagina en volg @adventjeugd op Twitter en Instagram!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.