Hoe deel jij God?

Media Academy 1Gemeente-zijn op sociale media, schrijven of toch maar leren hoe je jouw verhaal in de wereld brengt? Het kwam aan bod bij de Media Academy van de Nederlandse Adventkerk. Op zondag 15 maart kwamen zo’n vijfenveertig mensen naar Huis ter Heide voor een dag vol media en communicatie.

Ds. Kirsten Øster-Lundqvist, sinds 2011 Departementshoofd Communicatie en Media van de Adventkerk in Zuid-Engeland, sprak over digitale evangelisatie en maakte de mensen enthousiast voor het delen van hun verhaal. ‘Als je geen website hebt’, zei ze ‘ben je onvindbaar.’ Heb jij er wel eens over nagedacht hoeveel verhalen jouw gemeente te vertellen heeft? Deel wat je doet als kerk, dan kun je anderen inspireren.

Deel wat je doet als kerk, dan kun je anderen inspireren

Hoe is het eigenlijk geregeld in jouw gemeente? Is er een PR- of mediacoördinator die ervoor zorgt dat er artikelen en foto’s van je evenementen en acties binnenkomen bij het Landelijk Kantoor?

Ds. Tom de Bruin, afdelingshoofd Communicatie en organisator van de dag, riep de bezoekers vooral ook op om te netwerken. ‘Misschien heb jij wel twee hele goede schrijvers in je gemeente, maar niemand die foto’s kan maken, en heeft een andere gemeente juist wel weer veel fotografen en geen schrijvers.’

media academy 2Benieuwd wat er verder besproken is? De presentaties worden zo snel mogelijk gedeeld op deze pagina. Hier kun je ook terecht voor documenten als de Schrijfwijzer van het Landelijk Kantoor, en het format voor doop- en overlijdensberichten.

Er was zo veel belangstelling, volgend jaar zal er zeker weer een Media Academy worden georganiseerd.  Gemiddeld kreeg de dag een 8,2 . Ben jij er volgend jaar ook bij? Houd de kalender met landelijke activiteiten voor 2016 in de gaten!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.