Grote Evenementen Samen op Oud Zandbergen

Ruim 600 adventisten en vrienden van de Adventkerk  verbleven vanaf woensdagavond 12 mei tot en met zondag 16 mei op het landgoed Oud Zandbergen.
De traditionele Camporee van AJV Scouting  (bijna 200 deelnemers)– die altijd haar tenten opslaat in het Hemelvaartweekend – verwelkomde extra kinderen van ouders die deelnamen aan het Grote Opdracht Festival (ruim 400 participanten).

Het landgoed van de adventkerk was tot de nok toe gevuld als het ging om slaapplaatsen. Bovendien werd een naburig low budget hotel ingeschakeld om ieder van een bed te voorzien.
Het Grote Opdracht Festival wordt om het jaar georganiseerd door de afdeling Gemeentegroei met als stafmedewerker, ds. Rudy Dingjan. Hij kreeg steun van een organisatiecommissie o.l.v. Mario Blaauw. Naast tijd voor bezinning, aanbidding en gebed, waren er 24 trajecten (workshops) over onderwerpen die gerelateerd waren aan gemeenteopbouw en gemeentestichting. Speciale gastspreker was ds. Peter Roennfeldt uit Australië. Hij heeft geruime tijd in Europa gewerkt en is een specialist op het gebied van kerkplanten en revitalisering van bestaande gemeenten. Het thema van dit festival was “Wees Zout.”
Sport en spel tijdens de Camporee (met stafmedewerker ds. Jeroen Tuinstra) en gastspreker ds. Tom de Bruin (ook over zout) vormden de rode draad bij de scouts. Ondanks nachtelijke temperaturen van – 3 graden Celsius (en dan slapen in je tent) waren de ervaringen bij beide evenementen hartverwarmend. De toerusting, de ontmoetingen en sport en spel zijn goed uit de verf gekomen.
“Een speciaal woord van dank voor alle vrijwilligers die het Hemelvaartweekend op Oud Zandbergen tot een succes hebben gemaakt,” aldus ds. Wim Altink, voorzitter van de Adventkerk in Nederland.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.