Elke stap is het waard

amigu-10jaar2Amigu begon in 2002 als churchplant vier jaar later werden ze al een officiële adventgemeente. Op 12 november 2016 kon Amigu trots haar 10-jarig bestaan vieren met al haar vrienden. Natuurlijk hoorde bij deze viering een heerlijk etentje, Amigu-stijl. En uiteraard was er nog veel meer Amigu-gezelligheid!

Terugblikken

Tijdens het etentje werden foto’s getoond van allerlei activiteiten die door de jaren heen zijn georganiseerd. Tijdens de presentaties werden de verhalen achter de foto’s verteld. Ds. Rudy Dingjan, als vertegenwoordiger van het Landelijk Kantoor, Frensley Panneflek, churchplanter van Amigu, en ouderling Angel Milliard kwamen aan het woord. Ook ds.. Silbert Elizabeth, predikant van de gemeente, en ouderling Felix Joseph kwamen aan het woord.

In de tijd dat Amigu bestaat zijn er heel wat speciale sabbatdiensten (zaterdagdiensten) georganiseerd, met uiteenlopende thema’s. De hele kerk is op kamp geweest en er was een tijd dat een grote groep op zondagochtend ging wandelen. Het overzicht was een mooi duwtje in de rug om in de toekomst nog meer te organiseren.

Persoonlijk

Naast de presentaties, sketches en zangmomenten, deelden verschillende mensen hun persoonlijke getuigenissen; hoe ze vrienden van Amigu werden en wat Jezus voor hen heeft gedaan. Met hun verhaal staken zij de aanwezigen een hart onder de riem om dichter bij God te komen en om door te gaan met Gods werk. ‘Jezus heeft niet gezegd dat het makkelijk zal zijn’, vertelde een vrouw, ‘maar elke stap neemt hij samen met jou. En elke stap is het waard!’

Vooruitblikken

amigu-10jaar-3Natuurlijk werd er tijdens de viering ook aandacht besteed aan de toekomst van Amigu. In de komende jaren gaan we meer samenwerken, aantrekkelijke programma’s en activiteiten organiseren en aanbieden aan de inwoners van Tilburg. Ook in de toekomst gaat niemand stilzitten, maar wordt iedereen gestimuleerd om zijn of haar gaven en talenten in te zetten voor God. Heel voorzichtig hintte ds. Dingjan zelfs naar het stichten van een dochter-churchplant.

Amigu heeft veel zegeningen mogen ontvangen en tijdens een viering als deze worden ze allemaal zichtbaar. Het programma was lang, maar de dag was leuk, inspirerend, gezellig en het begin van een mooie toekomst voor Amigu!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.