Doopbericht Almere

Doop Miriam Derby door ds. Karg
Doop Miriam Derby door ds. Karg

Ondanks het prachtige weer op sabbat 4 oktober zat de kerk in Almere goed vol. Onder grote belangstelling van vrienden en familieleden kozen zeven doopkandidaten voor een leven met Jezus. De doophandeling werd uitgevoerd door ds. Enrico Karg.

Iedere dopeling had natuurlijk een eigen verhaal. Miriam Derby (13) was aangeraakt door de bijbelstudie die zij ontving van een ouderling in de gemeente. Jason Derby (15) had al twee jaar de wens zich te laten dopen. Zijn reden? Zijn geloof en relatie met God.

Ingmar Elizabeth (21), Xiovin Elizabeth (24,), Cheryl Richardson-Elizabeth (50) en Xiomar Elizabeth (51) voelen sterk dat God hen vanuit een andere gemeente naar het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten leidde. De bijbelstudies met de ouderlingen uit Almere en de predikant bevestigden dit gevoel.

V.l.n.r.: Lydia, Xiomar Cheryl, Xiovin, Igmar, Jason, Miriam
V.l.n.r.: Lydia, Xiomar Cheryl, Xiovin, Igmar, Jason, Miriam

 

Voor Lydia Kerssenberg (56) was de prettige sfeer en het warme welkom in de gemeente Almere doorslaggevend. Ze besloot dan ook vaker naar de gemeente te komen, en zo werd haar geloof sterker en sterker. Daarmee groeide ook haar behoefte om dooplid te worden.

Het podium was mooi aangekleed door een speciaal decoratieteam. Na afloop van de dienst was er een professioneel drie-gangen diner met allerlei gerechten uit de Antilliaanse en Surinaamse keuken.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.