Opening restaurant Highly Flavoured groot succes

Op 30 november 2019 werd het restaurant Highly Flavoured in Amersfoort geopend. Het was een geweldige jeugdrally, georganiseerd door de jeugdgroep van Huis ter Heide. Op het drukste moment van de dag waren er maar liefst ruim 500 gasten in het restaurant. Marhainska Welvaart – Sakoetoe, één van de organisatoren: ‘Wij zijn God dankbaar voor de mooie opkomst! In het thema van de jaren ‘50 en volledig in American diner stijl hebben we met elkaar God, de grote baas, gezocht en samen in zijn ‘restaurant’ – Gods koninkrijk – gewerkt.’

Ochtendprogramma

Dankzij de koks en de serveerster konden de aanwezigen proeven en zien hoe goed Gods liefde is en werd het hele publiek betrokken bij het restaurant to serve love! De dag startte onder leiding van het worshipteam (zie foto). Bijzonder dit keer was het zelfgeschreven themalied, getiteld ‘Geef het door’, waar een ieder nog lang na dit event van kan genieten. Benieuwd naar het themalied, of wil je de lyrics hebben om in je eigen lokale gemeente te kunnen zingen? Deze vind je op www.highlyflavoured.nl

Een ander hoogtepunt was ongetwijfeld de spreker van de dag Sam Leonor uit California (VS). Hij sloot goed aan bij het diverse publiek en huiverde niet om zijn preken te illustreren met persoonlijke ervaringen. Jongeren vonden het fijn om naar hem te luisteren en het was een zegen om hem bij ons te hebben.

Middagprogramma

Tijdens het middagprogramma is duidelijk gemaakt dat iedereen geroepen en bekwaam is om te werken in Gods koninkrijk. Het restaurant draaide inmiddels overuren en er was meer menskracht nodig. Er waren twee rondes van recruitmentsessies waarbij jongeren konden kiezen uit vier verschillende vacatures (workshops). Er was een vacature voor een thuisbezorger (evangelisatie) onder leiding van Sam Leonor (foto), over how to jungle life (hoe houd je alles op je dienblad in evenwicht?) onder leiding van Michelle Halewijn-Breure en Jurriën den Hollander, kok (gezonde levensstijl) gefaciliteerd door Lorenzo Karg en als laatste een vacature voor een entertainer (muziek) onder leiding van Clifton Grep. De diverse pins die jongeren konden verdienen bij het reageren op een vacature waren razend populair!

Bij de sabbatsluiting was er ruimte voor reflectie en gebedsverzoeken. Er zijn gebedsverzoeken gedaan voor school/studie, baan, relaties (liefde), familie en vrienden, de kerk, gezondheid en een aantal had het voornemen (of denken daar over na) om gedoopt te worden. Bid jij ook mee voor onze jongeren en hun gebedsverzoeken?

Lunch & Dinner

Het spreekt voor zich dat een dag in het Highly Flavoured restaurant samen moet gaan met voldoende en goed eten. Als lunch was er een goed gevulde doggybag en als avondeten werd het hoofdgerecht in the American diner geserveerd; burgers & friet met een heerlijke aardbeien milkshake.

Avondprogramma

Tijdens het avondprogramma bleek dat wij de verbinding met de baas (God) kwijt waren geraakt. In groepsverband werden de jongeren uitgedaagd om aan drie verschillende challenges mee te doen zodat het contact met God hersteld kon worden. ‘De jongeren zijn met deze boodschap naar huis gegaan: We zijn allemaal geroepen en bekwaam om deel uit te maken van en te werken aan Zijn Koninkrijk. Terwijl je hier hard mee aan de slag gaat in je lokale gemeente om het goede nieuws door te geven is het van belang dat je in goede verbinding blijft met God. Jongeren kunnen elkaar daarin versterken en bemoedigen!’, aldus Marhainska.

Over het Highly Flavoured team

Dit alles is ontstaan door 1,5 jaar lange toewijding, intense samenwerking, brainstormsessies, try-outs en sponsoracties en teambuilding activiteiten om het doel wat wij voor ogen hadden te kunnen behalen. Dit alles hebben wij niet kunnen doen zonder Gods kracht en de steun van onze hele gemeente die de organisatie en de jeugd altijd in gebed heeft gebracht. De jeugdgroep heeft de ruimte gekregen om te groeien en te ontdekken hoe je een zo goed mogelijk resultaat kunt behalen.

Wij als groep kijken terug op een prachtige dag en bijzondere tijd van voorbereiding waarin we geleerd hebben samen te werken, te organiseren, te communiceren en dat niets onmogelijk en te veel is voor God. Prijs de Heer!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.