Op jacht naar rendieren

Nordic Camporee 2Van de 800 deelnemers bij de Nordic Camporee van 25 – 30 juli waren er twaalf uit Nederland. Zij mochten deelnemen aan dit kamp voor de Scandinavische landen. Op het prachtige landgoed Himmerlandsgården bij Hadsund, in Denemarken, ontmoetten zij elkaar.

Elke dag een ander land

Iedere dag kwamen ze terecht in een programma dat bedacht was door één van de landen. Op dinsdag was er een typisch Deense club battle, waarbij elke groep een katapult moest bouwen om een ei mee te lanceren. Zónder het te breken. Op woensdag was iedereen een inwoner van Zweden en moest op speurtocht om hun Nordic Camporee 4landrechten terug te verdienen.

Donderdag was er een Noorse marktdag. In totaal werkt er omgerekend wel € 5.780 opgehaald voor de uitbreiding van een kampterrein in Litouwen. En op vrijdag gingen de scouts en pathfinders op ‘jacht’ naar Finse rendieren. De groepen zochten naar als rendier verkleedde leiding, vingen ze en brachten ze weer netjes terug naar de stal.

Doop en workshop

Naast de leuke programma’s konden de deelnemers iedere dag kiezen uit verschillende workshops en spelen. Van knutselactiviteiten tot frisbeegolf of paardrijden, er was van alles mogelijk.

Uiteraard was er iedere dag tijd ingeruimd voor God. In de ochtenden en avonden waren tentdiensten met zang, toneel, gebed en overdenkingen. Op sabbat (zaterdag) lieten twee Deense pathfinders hun keuze voor God zien: zij werden gedoopt.

Nordic Camporee 1Nagenieten

De Nordic Camporee, een uniek evenement, zullen de deelnemers niet snel vergeten. Ook voor de Nederlandse delegatie was het erg inspirerend en smaakt het naar meer!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.