Nieuwjaarsconcert Vredenoord

concertvredenoord_2016Dat kinderen een concert opvoeren op Vredenoord is een jaarlijks fenomeen, maar op 10 januari was het voor het eerst een nieuwjaarsconcert. Toch stond het nog voor een groot deel in het teken van Kerstmis, en droegen de Gospel Kids veelal onbekende kerstliedjes voor.

De zaal was goed gevuld, maar bewoners die niet in staat waren om er bij te zijn, hadden de mogelijkheid het concert volgen via de tv op hun kamer. Het gelegenheidskoor, dat bestond uit vijftien kinderen, stond onder leiding van Ester Ocheng. De Gospel Kids werden op de piano begeleid door Hans Knol en zongen maar liefst tien liedjes.

Tijdens I Offer You Peace begaven de kinderen zich onder het publiek om iedereen de hand te schudden. Dat werd uiteraard erg gewaardeerd. Tussen het gezang van de Gospel Kids waren er muzikale intermezzo’s. Michelle (viool) en Orville (piano) speelden samen een paar stukken en Carolien en Charlotte speelden ieder een paar nummers op saxofoon en clarinet.

concertvredenoord_2016.2Het publiek reageerde spontaan, er was luid applaus en veel luisteraars riepen ‘Bravo!’. Na afloop werd er tijdens een collecte ruim €100 opgehaald voor Stichting Davor. Deze stichting zet zich in voor weeskinderen in Roemenië.

Kinderen die het leuk vinden om volgend jaar mee te doen, kunnen zich nu alvast aanmelden via Esther Ocheng of Karel van Poortvliet.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.