Muziek en meer in Stadskanaal

Ghanese.campmeeting.2016
Woensdagmiddag in Stadskanaal, foto Adventist Review

De 22e campmeeting van Ghanese adventisten uit Europa is in volle gang. Dit jaar is Nederland gastland en reisden er zo’n 900 adventisten naar Stadskanaal, een plaats van ongeveer 33.000 inwoners in de provincie Groningen. Het is niet de eerste keer dat de bijeenkomst hier wordt georganiseerd; vijf keer eerder was Nederland het decor van de bijeenkomst.

Het thema van de bijeenkomst is Living in Expectancy en wordt van 15 tot en met 21 augustus gehouden. De verwachting is sabbat (zaterdag) meer dan 1.000 bezoekers zal trekken.

Muziek

Ds. Wim Altink, voorzitter, was er op 17 augustus bij. De woensdagmiddag gingen de deelnemers van het kamp de straat op om door middel van muziek en flyers mensen te bereiken. Het succes van deze actie zit in de aanstekelijke muziek en het zingen, zei ds. Altink, ‘De mensen stoppen, luisteren en genieten terwijl wij folders weggeven en woorden van hoop delen.’

Ds. Altink voegde toe ‘vereerd te zijn met de aanwezigheid van deze grote groep zevendedags-adventisten’ en hoopt dat de campmeeting nog vaak in Nederland georganiseerd zal worden.

Motivatie en inspiratie

Voor de Ghanese adventisten is de bijeenkomst een plek waar ze samen kunnen aanbidden. Het delen van manieren van outreach motiveert, vertelt ds. Isaac K. Donkor, vicevoorzitter van de Euro-Ghanaian Adventist Coordinating Committee (EGACCOM). Bezoekers vertellen elkaar op welke manieren ze mensen bereiken in hun land en de activiteiten die de lokale Ghanese gemeenten in Europa organiseren. Het motiveert en inspireert mensen om er thuis de schouders weer onder te zetten.

Dat er een duidelijke focus ligt op het delen van geloof, bleek ook uit de woorden van de voorzitter van EGACCOM, ds. Charles Bediako. Hij moedigde de mensen aan om activiteiten zoals die van woensdag ook in hun eigen omgeving te organiseren.

 

Bovenstaand stuk is gebaseerd op een artikel op de website van de Adventist Review, geschreven door Chigemezi N. Wogu.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.