Mededelingenblad

Zojuist bekeek ik het mededelingenblaadje van een adventgemeente ergens in den lande. De kalender van juni was gelukkig aardig gevuld met plaatselijke en landelijke evenementen. Ook de locale gebedsgroep ontbrak niet. Wat de plaatselijke gemeente nodig heeft aan jeugd- en volwassenen activiteiten stond erop. Meer is niet nodig. Toch dacht ik voor een kort moment: waarom staat het wereldcongres in Atlanta, van 23 juni tot 3 juli niet vermeld? Op dit congres kiezen ruim 2000 afgevaardigden van over de hele wereld beleid en beleidsbepalers voor de adventkerk in de komende vijf jaar.

 

 Al gauw drong tot me door dat het misschien voor mij als unievoorzitter en de andere zes afgevaardigden uit Nederland interessant is om herinnerd te worden aan dit vijfjaarlijkse evenement. En één van mijn taken is het bijhouden van de contacten binnen het internationale netwerk van onze wereldkerk. Wat heeft de plaatselijke gemeente nu van doen met iets wat in Atlanta (VS) gaat gebeuren? En daarom heeft Atlanta ook niet direct vermeld te worden in de kalender van het mededelingenblaadje.

De adventgemeente in de stad of de regio is het kloppende hart van onze kerk. Daar gebeurt het. Daar zijn de Bijbelstudies, de preken, de huisbezoeken, de dopen en de huwelijken. Als we de plaatselijke gemeente zien als het centrum van de kerk, zie ik daarom heen een aantal cirkels. De cirkels van de nationale (unie) en internationale (divisie, Generale Conferentie) kerk. En deze cirkels zijn ter ondersteuning van de locale gemeente.

Nee, Atlanta is geen top prioriteit in Emmen of Zeeland. En eerlijk gezegd heb ik net zelf op de internet kalender van de unie “Atlanta” toegevoed, maar het zou wel goed zijn als Atlanta meegenomen wordt bij de gebedsavonden van Emmen of Zeeland (en elke andere gemeente). Uiteindelijk horen we als 55 Nederlandse adventgemeenten (en 20 churchplants) bij de grote internationale adventfamilie. En het is altijd goed om voor je familie te bidden!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.