Koop een geit en/of kip voor Zimbabwe

Wat zou het fijn zijn als de mensen in Zimbabwe een kip of geit zouden hebben. Ze kunnen dan in hun eigen levensonderhoud voorzien. Samen met onze internationale organisatie ADRA zijn de kinderen in onze kerk een actie gestart om kippen en geiten te kopen voor families in Zimbabwe.

Met slechts één geit kan een gezin het inkomen krijgen dat ze nodig heeft voor voedsel, medische zorg en meer. Het klinkt verrassend, maar een gezin kan zelfs een klein huis financieren van deze bescheiden, kleine dieren. De kippen leggen eieren waardoor er voedsel is. Het gezin kan de eieren en de melk verkopen en de mest gebruiken om gezonde groenten te verbouwen. Ook kan men geitenlammeren en kuikentjes fokken.

Kinderen in actie

We hebben de kinderen in onze kerk uitgedaagd om de komende maanden via sponsoracties zoveel mogelijk kippen en geiten te kopen voor Zimbabwe. We zouden dit bekend maken tijdens de Kidzrally op 18 april, maar die is vanwege het uitbreken van het coronavirus afgelast. De actie voor Zimbabwe gaat wel gewoon door!

Oproep aan iedereen

We moedigen iedereen aan om de kinderen mee te helpen om deze actie voor Zimbabwe succesvol te laten verlopen. Zodat er veel kippen en geiten worden gekocht waardoor de gezinnen in Zimbabwe weer perspectief krijgen. Alvast bedankt voor je steun!

Zelf een kip of geit aanschaffen? Dat kan hier!

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.