Jongerencongres van 2-6 augustus in Lahti (Finland)

Departementen april 5, 2022

Eén keer in de vier jaar organiseren de twee Europese hoofdkantoren samen met de jeugdleiders van alle Europese landen voor alle jongeren in Europa een meerdaags jongerencongres. Helaas moest het congres in de zomer van 2021 uitgesteld worden, maar dit jaar staat het congres gepland van 2-6 augustus in Lahti (Finland).  De laatste keer was 2017 (zie foto).

Voor wie

Het jongerencongres is voor alle jongeren van 18 tot en met 35 jaar oud. Ben je 17 jaar oud, ben je ook van harte welkom. Voorwaarde is wel dat jouw jeugdleider ook meegaat, hij of zij is volledig verantwoordelijk voor je. Je ouders/verzorgers moeten hiermee instemmen.

Het congres

Het thema van het jongerencongres is: Plug in! Het congres start dinsdagavond 2 augustus met een bijzondere opening en eindigt zaterdagavond 6 augustus met een spectaculaire sluiting. Alles vindt plaats op en rond het congrescentrum in Lahti in Finland.  Neem een kijkje op de website van het congres AYC22.

De slaapmogelijkheden

Binnen een straal van 2 kilometer rondom het congrescentrum zijn er verschillende scholen. Deze scholen worden voor het jongerencongres afgehuurd, zodat wij daar in de gymzalen en klaslokalen kunnen slapen. Het betreft de nachten van dinsdag 2 tot en met zondag 7 augustus. De slaapspullen hiervoor neem je zelf mee. Wil je liever zelf een overnachting in bijvoorbeeld een hotel regelen, dan kan dit natuurlijk ook. Hier vind je een overzicht van de hotels in Lahti en omgeving.

Het vervoer

Het regelen van het vervoer is de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers.  Ditzelfde geldt voor het regelen van een reis- en annuleringsverzekering. Daarnaast gaan we er vanuit dat je een ziektekostenverzekering hebt. Finland is momenteel voor reizen een zogenaamd groen land, maar houd de inreis-vereisten in de gaten.

Extra reismogelijkheid

Voorafgaand aan het congres kunnen Nederlandse jongeren mee op een trip in Finland. Deze extra mogelijkheid start op vrijdagmiddag 29 juli 2022 om 15.00 uur vanaf Helsinki Airport . Met de bus rijden wij zo’n 300 kilometer naar het noorden om net boven Jyväskylä neer te strijken op Kallioniemi, een kampterrein van de Finse Adventkerk.  Je hoeft enkel je eigen beddengoed mee te nemen. De lokale staf verzorgt al onze maaltijden, dus wat dat betreft is het een echte vakantie!

Missiontrip Lapland

Aansluitend aan het jongerencongres organiseert ADRA Finland & AJV Finland een missiontrip van een week in Lapland. Voor deze missiontrip zijn vijftig plaatsen beschikbaar. 20 plaatsen voor Finse jongeren en 30 plaatsen voor andere Europese jongeren. De vergoeding voor deze missiontrip is € 200,-. Alle informatie vind je op de AJV site van Finland. Hier vind je ook het aanmeldformulier. De aanmelding verloopt volledig via Finland en staat dus helemaal los van onderstaande aanmelding voor het jongerencongres. Mocht je je aanmelden voor deze missiontrip, horen we dat wel graag even via een mailtje (ajv@dev.adventist.nl).

KOSTEN

€ 205,- AYC-congres compleet (congres, 3 maaltijden per dag, overnachting in school)
€ 195,- AYC-congres zonder overnachting (congres, 3 maaltijden per dag)
€ 10,- Enkele reis AYC-shuttlebus van Helsinki Airport naar Lathi en vice versa
€ 187,50 Nederlandse reis (optionele reis voorafgaand aan het AYC-congres)

AANMELDEN

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei 2022. Er is voor de Nederlandse reis, voorafgaand aan het congres, een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, voor het jongerencongres zelf zijn er meer dan genoeg plaatsen beschikbaar. Annuleren is mogelijk tot 15 mei 2022.

Meer informatie en aanmelden via deze link.