Evenementgegevens


HET IS NIET MEER MOGELIJK JE AAN TE MELDEN VOOR AYC FINLAND (deadline was 15 mei 2022). JE BENT VAN HARTE WELKOM OP EEN VOLGEND JONGERENEVENT.

Eén keer in de vier jaar organiseren de twee Europese hoofdkantoren samen met de jeugdleiders van alle Europese landen voor alle jongeren in Europa een meerdaags jongerencongres. Helaas moest het congres in de zomer van 2021 uitgesteld worden, maar we zetten alles op alles om binnen de mogelijkheden het congres in 2022 door te laten gaan. Deze unieke ervaring met duizenden andere jongeren uit Europa wil je niet missen. Kom van 2 tot en met 6 augustus naar Lahti, Finland!

Voor wie

Het jongerencongres is voor alle jongeren van 18 tot en met 35 jaar oud. Ben je 17 jaar oud, ben je ook van harte welkom. Voorwaarde is wel dat jouw jeugdleider ook meegaat, hij of zij is volledig verantwoordelijk voor je. Je ouders/verzorgers moeten hiermee instemmen. Ben je 16 jaar oud, dan ben je welkom op het jongerencongres onder dezelfde voorwaarden, deelnemen aan de Nederlandse trip voorafgaand aan het congres is met 16 jaar niet mogelijk. Ben je jonger dan 16 jaar, dan ben je welkom op het volgende Europese jongerencongres.

Het congres

Het thema van het jongerencongres is: Plug in!
Het congres start dinsdagavond 2 augustus met een bijzondere opening en eindigt zaterdagavond 6 augustus met een spectaculaire sluiting. Alles vindt plaats op en rond het congrescentrum in Lahti in Finland. In het congrescentrum zijn drie grote zalen. De grootste zaal gebruiken we voor de plenaire sessies. De kleinste zaal wordt ingericht als chillplek. En in de derde zaal komt het restaurant waar we drie maaltijden per dag nuttigen.
Neem een kijkje op de website van het congres AYC22. Hier vind je alle informatie over het congres, een programmaoverzicht, informatie over de verschillende workshops. Informatie over de sprekers en nog veel meer!

De slaapmogelijkheden

Binnen een straal van 2 kilometer rondom het congrescentrum zijn er verschillende scholen. Deze scholen worden voor het jongerencongres afgehuurd, zodat wij daar in de gymzalen en klaslokalen kunnen slapen. Het betreft de nachten van dinsdag 2 tot en met zondag 7 augustus. De slaapspullen hiervoor neem je zelf mee.

Wil je liever zelf een overnachting in bijvoorbeeld een hotel regelen, dan kan dit natuurlijk ook. Hier vind je een overzicht van de hotels in Lahti en omgeving.

Het vervoer

Finland is het makkelijkst met het vliegtuig te bereiken. Binnen 2,5 uur ben je vanaf Schiphol in Helsinki. Ook kun je natuurlijk met de auto, trein en/of boot gaan. Het regelen van het vervoer is je eigen verantwoordelijkheid en wordt niet door ons geregeld. Ook als je met de optionele trip voorafgaand aan het congres meegaat, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van het vervoer van Nederland naar Finland.
Wel is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de AYC-shuttlebus die van Helsinki Airport naar Lahti rijdt en aan het eind van het congres in omgekeerde richting.
Let op: Ga je ook mee met de optionele trip voorafgaand aan het congres (meer info hieronder), dan is het vervoer van de heenreis naar Lahti inbegrepen. Je hoeft dus geen AYC-shuttlebus voor de heenreis te boeken. De shuttlebus voor de terugweg van Lahti naar Helsinki Airport is niet inbegrepen. Vergeet deze dus niet mee te boeken.

Zelf regelen

Naast het zelf regelen van het vervoer, ben je er ook zelf verantwoordelijk voor dat je een reis- en annuleringsverzekering afsluit. Daarnaast gaan we er vanuit dat je een ziektekostenverzekering hebt.
Zorg dat je vanwege corona voldoet aan de inreis-vereisten van Finland. Ook zijn wij, tijdens het congres in het congrescentrum, verplicht de regels die op dat moment in Finland gelden te volgen. Houd hier rekening mee.

Extra reis mogelijkheid

Voorafgaand aan het congres kun jij, als Nederlandse jongere, mee op een trip in Finland. Samen Finland ontdekken en elkaar beter leren kennen, hoe leuk is dat! Deze extra mogelijkheid start op vrijdagmiddag 29 juli 2022 om15.00 uur vanaf Helsinki Airport . Met de bus rijden wij zo’n 300 kilometer naar het noorden om net boven Jyväskylä neer te strijken op Kallioniemi, een kampterrein van de Finse Adventkerk. Dit terrein ligt direct naast een groot meer en is daarmee de perfecte plek om Finland, het land van de 1000 meren, te ervaren.

Op het terrein zijn 4-6 persoons slaaphutten aanwezig welke voorzien zijn van bedden, dekens en kussens. Je hoeft enkel je eigen beddengoed mee te nemen. De lokale staf verzorgt al onze maaltijden, dus wat dat betreft is het een echte vakantie!
Tijdens het weekend heb je de mogelijkheid om de Finse cultuur en natuur te ontdekken met bijvoorbeeld een sauna, wateractiviteiten op het meer of een wandeling door het bos.

Naast Nederland zal ook Duitsland dit weekend op het terrein aanwezig zijn en wij hopen gezamenlijk de Sabbat te vieren.

Op dinsdag 2 augustus 2022 reizen wij met de bus naar Lahti, waar die avond het congres zal starten.

Deze reismogelijkheid start dus op Helsinki Airport en eindigt bij het congresgebouw in Lahti. Vluchten van en naar Helsinki en vervoer vanaf Lahti na het congres zijn niet inbegrepen. We hebben 50 plekken beschikbaar voor deze extra reis, wil je dit niet missen, meld je dan gelijk aan.

Missiontrip Lapland

Aansluitend aan het jongerencongres organiseert ADRA Finland & AJV Finland een missiontrip van een week in Lapland. Voor deze missiontrip zijn vijftig plaatsen beschikbaar. 20 plaatsen voor Finse jongeren en 30 plaatsen voor andere Europese jongeren. De vergoeding voor deze missiontrip is € 200,-. Alle informatie vind je op de AJV site van Finland. Hier vind je ook het aanmeldformulier. De aanmelding verloopt volledig via Finland en staat dus helemaal los van onderstaande aanmelding voor het jongerencongres. Mocht je je aanmelden voor deze missiontrip, horen we dat wel graag even via een mailtje (ajv@adventist.nl).

KOSTEN

€ 205,-       AYC-congres compleet (congres, 3 maaltijden per dag, overnachting in school)
€ 195,-       AYC-congres zonder overnachting (congres, 3 maaltijden per dag)
€ 10,-         Enkele reis AYC-shuttlebus van Helsinki Airport naar Lathi en vice versa
€ 187,50   Nederlandse reis (optionele reis voorafgaand aan het AYC-congres)

AANMELDEN

Aanmelden kon tot uiterlijk 15 mei 2022 en is nu niet meer mogelijk.
Let op: je betaalde de bijdrage bij aanmelding direct met iDEAL. Zonder betaling is je aanmelding niet geldig. Annuleren is mogelijk tot 15 mei 2022. Vanaf 16 mei 2022 kun je niet meer annuleren.

Voorpret! Neem alvast een kijkje op de website van AYC22, Finland.

 

Delen:

Reacties zijn gesloten.