Gosse Hulzinga

Gosse bracht zijn jeugd door in Leeuwarden. Hij was een actief jeugdlid van de kerk en al op jonge leeftijd werd hij organist van de gemeente. Nadat hij trouwde met Ilse zijn ze in Huis ter Heide gaan wonen. Hij vervulde zijn vervangende diensttijd bij Stichting Leven en Gezondheid en ze werden lid van gemeente Utrecht.

Vervangende dienstplicht

Na het voltooien van de vervangende diensttijd ging hij op zoek naar een baan in het onderwijs en vond deze in Kampen. Het gezin werd lid van gemeente Zwolle. Inmiddels was hun oudste zoon Steven geboren, Marieke en Frank volgden kort daarna. Vanaf 1991 heeft Gosse verschillende functies bekleed in de gemeente, waarvan de voornaamste ook hier weer organist was. In Kampen werkte hij als docent Frans en Engels. Hij was een enthousiast docent. Helaas kende hij ook perioden waarin hij veel last had van stress, gevolgd door depressies. Dat waren perioden die voor het hele gezin erg zwaar waren.

Vreemde klachten

Halverwege 2011 kreeg Gosse vreemde klachten, zijn spraak werd slechter en de fijne motoriek verdween in zijn handen. In maart 2012 kwam aan de onzekerheid een eind toen hij na allerlei onderzoeken hoorde dat hij de ziekte ALS had. In de afgelopen 9 jaar heeft hij letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan de ziekte ondergaan. Met hulp van verschillende instanties en hulpverleners kon hij de eerste 4½ jaar thuis wonen. Daarna werd hij verzorgd in het verpleeghuis in Kampen. Op maandag 1 februari 2021 heeft de familie afscheid genomen van Gosse. Jan Rokus Belder ging voor in de dienst, die in besloten kring gehouden werd. Met de woorden uit Openbaring 21:4 in gedachten nemen we tijdelijk afscheid van hem. We hopen elkaar weer te zien als Jezus terugkomt.  Wij kijken uit naar de nieuwe aarde waar geen dood, ziekte of verdriet meer zal zijn.

 

 

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.