Global Youth Day

GYD_14_Leiden
Leiden

Wereldwijd gingen zo’n acht miljoen jongeren een dagje niet naar de kerk op 15 maart 2014. Wat ze dan wel deden? Ze gingen de straat op. Het thema van de dag: ‘Be the Sermon’.

Marhainska Sakoetoe, werkzaam bij Advent Jeugd Verbond, zegt: ‘We zijn zo trots dat er zoveel jeugdgroepen uit Nederland actief deelnamen aan de Global Youth Day! Onze jongeren hebben een stukje van Gods liefde gedeeld met Nederland.’

GYD_14_Hilversum
Hilversum

Een greep uit de diverse activiteiten die door het land werden gedaan: verzorgingstehuizen bezoeken, wandelen met ouderen, lunch uitdelen voor dak- en thuislozen, spelletjes spelen met jonge patiënten uit een revalidatiecentrum, kerkuitvallers bezoeken, en kaartjes met bloemzaadjes, fruit, sleutelhangers en boeken uitdelen.

Online was een 24-uur lang programma te volgen waarin je kon zien wat jongeren over de hele wereld deden. Zo kwam Curaçao bijvoorbeeld voorbij. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur verzorgde Londen de uitzending en kwam Nederland in beeld. Aan het einde van de uitzending werd Nederland zelfs nog een keer genoemd als het meest creatieve land! Bekijk het filmpje onderaan dit bericht.

GYD_14_Meppel
Meppel

Benieuwd wat ze op andere plekken in de wereld allemaal deden? Bekijk de foto’s eens. Wellicht doe je nog meer leuke ideeën op die je in je buurt kunt gebruiken. Als christen ben je tenslotte eigenlijk iedere dag de preek.

Scroll naar beneden om het fimpje te bekijken. Nederland is in beeld vanaf ongeveer 39 minuten.

 

 

 

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.