Erna van der Donck

overlijden.ernavanderdonckErna van der Donck was al zevendedagsadventist nog voordat de gemeente Terneuzen, waar zij lid van was, bestond. Toen ds. Ton Dingjan in 1974 Bijbel en archeologie organiseerde in het toenmalige Zuidland-theater, bestelde Erna altijd kaartjes voor de voorstelling. Ze was een drijvende kracht achter het ontstaan van de gemeente Terneuzen.

Na het seminar kwam een klein groepje iedere sabbatochtend samen in een bijbelseminar. Erna en haar toenmalige man, Dirk Dekker, zetten zich daar volledig voor in.

Ook in de gemeente was Erna actief: jarenlang was ze hoofddiakones en leidde ze de kindersabbatschool. Dit alles naast de zorg voor haar gezin en haar werk in de verzorging. Haar huis stond altijd open voor iedereen.

Na het overlijden van Dirk trouwde Erna later met Rob van Leeuwaarde, die haar overleefde.

Piet Jansen, vanaf 1974 tot aan Erna’s overlijden samen met haar in de gemeente, vertelt dat zij ieder jaar een toogdag hielden met Vlaamse kerkleden. Ook de gemeente Vlissingen en Middelburg werden dan uitgenodigd voor een ochtend en middagprogramma, een hele prestatie voor de kleine gemeente.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.