Energiek weekend

weekend-energiek-2016Zo’n dertig mensen concentreerden zich in het Koetshuis van landgoed Oud Zandbergen op het thema Energiek. In het weekend van 25 tot en met 28 oktober was namelijk het eerste oriëntatieweekend van de stichting Leven en Gezondheid. Tegelijkertijd vond er een Health Adventure-coachtraining plaats.

Wisselwerking

In een afwisselend programma overlapten af en toe de oriëntatie en de coachtraining elkaar. Sylvia van Aanholt, Isis Dijkstra en Tamara Verdouw, van Health Adventure, verwelkomden de wisselwerking. Health Adventure biedt deelnemers een tienweekse try-out van een gezonde leefstijl, gebaseerd op adventistische principes die zijn toegepast op de Nederlandse situatie. De deelnemers van de coachtraining konden hun net-aangeleerde vaardigheden direct uitproberen op de oriëntatiegroep van de Stichting Leven en Gezondheid. De oriëntatiegroep kreeg juist goed zicht op Health Adventure.

Verleden

weekend-energiek-2016-1Dieter Versteegh, de laatste directeur van de ‘oude’ stichting Leven en Gezondheid, vertelde over het verleden van de stichting. 25 jaar geleden werd de stichting ‘in coma’ gebracht. Leven en Gezondheid stond bekend om de stop-met roken-trainingen, waarvoor ooit altijd een adventistische arts uit Engeland overvloog. Versteegh hoopt dat de stichting weer nieuwe hoogten zal bereiken. Hanneke Tan-Koning, huisarts in Giethoorn en lid van de adventgemeente Meppel, is nu voorzitter en ds. Rudy Dingjan fungeert voorlopig als secretaris en penningmeester.

Mening

De deelnemers aan het oriëntatieweekend kregen niet alleen een overzicht van mogelijke activiteiten op gezondheidsgebied. Zij konden ook hun mening geven over de speerpunten van de stichting. Naast lichamelijke gezondheid gaat maatschappelijke, emotionele en psychologische ondersteuning een grotere rol spelen.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.