Druk met boeken…

De afgelopen weken zijn best wel hectisch geweest. Naast de buitengewone drukte van de nieuwe statuten, ben ik bezig met het coördineren van het uitgeven van een boek. Niet mijn eigen boek, maar een boek van Ellen White.

Christ’s Object Lessons
weer goed leesbaar
voor ons allemaal

Het Landelijk Kantoor heeft zich voorgenomen om vaker boeken van Ellen White uit te geven. Een goed voornemen, lijkt me. Maar er komt veel kijken bij zo’n uitgave: vertalen, redigeren, corrigeren, opmaken, proeflezen en drukken. Gelukkig hoefde ik al die stappen niet zelf te doen, heel veel collega’s op kantoor hielpen mee. Reinder Bruinsma vertaalde, Nelske Verbaas redigeerde, Rudy Dingjan corrigeerde, en ik heb het nog eens proefgelezen.

Screen Shot 2014-05-28 at 06.55.18Gisteren was de grote dag; Verhalen om verder te vertellen ging naar de drukker. Ditzelfde boek is meer dan dertig jaar geleden al uitgegeven in het Nederlands als Lessen uit het leven van alledag — wat door het oubollige taalgebruik nu best moeilijk te lezen is. Zeker voor de wat jongeren onder ons. Nu, in de nieuwe vertaling, is het in 1900 verschenen Christ’s Object Lessons weer goed leesbaar voor ons allemaal.

Voor jullie trouwe lezers alvast een voorproefje

Op de Open Dag gaat ‘ie in de verkoop, maar hij is nu ook al te bestellen. Als ik naar de proeven kijk, dan ben ik trots op dit boek. Het ziet er goed uit, en ondanks dat het meer dan 100 jaar oud is, leest het lekker. Voor jullie, trouwe lezers van mijn blog, alvast een voorproefje.

Ik zit nog na te denken of wij ook een e-reader versie moeten uitgeven. Wat denk je? Heeft adventistisch Nederland daar behoefte aan? Laat hieronder een bericht achter.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.