Doopbericht Amersfoort

doop.amersfoort.17.10.15
Van links naar rechts: Yvette, Erica en Sophia.

Op 17 oktober zat de kerk in Amersfoort zo goed als vol, want er waren veel familieleden en vrienden van drie dopelingen. Yvette Nyiramasengesho (16), Erica Lutz (20) en Sophia Luigjes (62) kozen met de doop te benadrukken dat zij hun leven aan God willen geven.

Yvette had al lang de wens om zich te laten dopen. Ze heeft veel over het geloof gesproken met haar moeder. Wat haar altijd boeide tijdens deze gesprekken was de liefde van de Heer. Ook voelt zij iedere dag Gods nabijheid en koos daarom voor een definitief ja door de doop.

Net als Yvette wist ook Erica eigenlijk altijd al dat ze zich wilde laten dopen. Na ongeveer een jaar van twijfelen over het ‘juiste moment’, hakte ze de knoop door.

Sophia is opgevoed in de Nederlands Hervormde Kerk. Zo’n 8 jaar geleden bezocht zij, op uitnodiging van collega Evelyn, de gemeente Amersfoort voor het eerst. Ze is niet meer weggebleven. Sophia werd warm ontvangen en al snel herkende de gemeente haar muzikaal talent. Ook kreeg ze tijdens bijbelstudies kreeg duidelijke antwoorden op geloofszaken. Door te kiezen voor de doop herbevestigt en benadrukt zij haar geloof, en kan zij officieel lid zijn van de gemeente.

Dat de gemeenteleden blij zijn met de drie nieuwe leden werd niet alleen in woorden uitgedrukt. Naast traktaties en presentjes achteraf, was er brede betrokkenheid bij de dienst. Van jong tot oud, iedereen had een aandeel.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.