Doopbericht Alkmaar

Doopfoto Nicoletta & Danique l
Voor de doop, in zwarte doopkleden

Soms kies je voor de doop na een hele speciale ervaring;
soms kies je voor de doop omdat je geraakt bent door de speciale ervaring van iemand anders;
en soms kies je voor de doop doordat stilaan het besef is gegroeid dat je daar voor wilt kiezen.

Nicoletta Piredda (bijna 26 jaar) en Danique Loevering (net 21 jaar) zijn nichtjes; hun moeders, Doetie en Aafke Norg, zijn zussen. Nicoletta en Danique zijn opgegroeid met de kerk. Zo is op sabbat (zaterdag) naar de kerk gaan hun met de paplepel ingegeven. Zij hebben alle verhalen gehoord, kregen bijbelstudie van de jeugdleider en maakten deel uit van de gemeente Alkmaar.

Stilaan groeide bij beiden het besef dat zij de keus die zij eigenlijk allang gemaakt hadden, aan iedereen wilden laten zien. Daarom besloten zij zich te laten dopen, als duidelijk signaal naar iedereen dat God een belangrijke plaats heeft in hun leven.

Zo vertelden ze zonder woorden aan dat ze een nieuw begin hadden gemaakt

Zij meldden zich ds. Wim Wiersema met de mededeling dat zij op 16 mei gedoopt wilden worden; een datum die precies tussen hun verjaardagen in valt. Zij wisten ook precies hoe de dienst vormgegeven moest worden. Ze hadden de teksten al uitgekozen, de liederen geselecteerd, doopkleden aangeschaft en het koor van Alkmaar, Joyfull, was al begonnen met oefenen.

Doopfoto Nicoletta & Danique ll
De nichtjes na de doop, in stralend wit

Op sabbat 16 mei kwamen zij in hun donkere doopkleden de kerkzaal binnen. Ds. Wim Wiersema vertelde over hun geloofsvertrouwen zoals die bleek uit de twee psalmteksten die zij hadden gekozen en hun gezamenlijk keuze voor Hebreeën 6:19. De hele gemeente vergezelde hen naar het doopvont, dat buiten stond opgesteld. Zij kwamen stralend terug in de kerkzaal en ze hadden hun donkere doopkleed verwisseld door schitterend witte kleding. Zo vertelden ze zonder woorden dat ze een heel nieuw begin hadden gemaakt met God.

Soms word je `gewoon´ gedoopt doordat stilaan het besef is gegroeid dat je gedoopt wil worden, maar de keuze voor God is er niet minder waardevol om.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.