Dit jaar geen keuzestress

‘Ik kan niet kiezen, ik wil het liefst alle workshops volgen.’ Dat was veelgehoorde feedback op de voorgaande trainingsdagen voor kindersabbatschoolleiders. Daarom mochten de 90 deelnemers op 1 oktober in de middag een reis maken langs vijf mini-workshops!

Op dit jaarlijks terugkerend evenement krijgen leiders van de kindersabbatschool inspiratie. De verschillende onderdelen die aan bod komen kunnen ze weer inzetten in hun lokale gemeente of church plant.

Vrolijk geluid

De sfeer was ontspannen, gezellig en opbouwend. Het zangteam van de adventgemeente Utrecht wist mee te helpen aan die goede sfeer. Ze leerden de deelnemers nieuwe kinderliedjes en al snel zong de kapel Een vrolijk geluid voor de Heer en was het letterlijk een vrolijk geluid voor de Heer!

In de ochtend stak ds. Rob de Raad, voorzitter van de Nederlandse Adventkerk, de deelnemers een hart onder de riem door te benadrukken hoe enorm belangrijk het werk van kinderleiders is.

Speerpunten

De dag was gebaseerd op de speerpunten waarop de kerk de komende jaren haar beleid stoelt: vertrouwen, evangelisatie, geloofsbeleving, rentmeesterschap, jongeren en gezinnen, leiderschap en gebed.

Waardering

De mini-workshops vielen in goede aarde. Gemiddeld kreeg de trainingsdag namelijk een 8,6. De inspiratiereis begon met het verhaal van Edson Schorea van de gemeente Leeuwarden. Daar weten ze met het succesvolle evangelisatieprogramma Messy Church veel kinderen en ouders van buiten de kerk te bereiken. Kathi Altink gaf de aanwezigen mee hoe je alle zintuigen van kinderen kunt prikkelen tijdens het vertellen van bijbelverhalen.

Rentmeesterschap was het onderwerp van de workshop van Clair Sanches, verantwoordelijk voor het kinderwerk op Europees niveau. Margareth Maduro liet vernieuwende werkvormen zien om in te zetten in de lokale gemeente. Uiteraard was er ook aandacht voor gebed. Madelon Comvalius, departementshoofd Jongeren & Gezinnen, liet de deelnemers creatieve gebedsvormen ervaren. In november is het gebedsweek, dus ook de ideeën die de deelnemers uit die workshop mee naar huis hebben genomen, kunnen direct worden ingezet.

Niet uitgekeken?

Meer foto’s vind je op facebookpagina Advent Kidzleiders.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.