Dienst vol verrassingen

Doop-Ramiro148Ramiro Duijster (39) werd op 18 juni gedoopt door zijn goede vriend, ds. Oliver Yeboah. Dat was natuurlijk al bijzonder. Dat het ds. Yeboah’s eerste doop was, maakte de gebeurtenis alleen maar mooier.

Nog niet gedoopt?

Ramiro is geboren en getogen in adventgemeente Arnhem. Hij is altijd actief en betrokken bij de gemeente en de meeste mensen dachten dat hij al jaren gedoopt was. Dat was niet het geval. Waarom nu dan toch kiezen voor de doop?

‘Ik heb rust gevonden in mijn geloofsleven’, vertelt Ramiro. ‘Het belangrijkste voor mij is dat ik de essentie van Gods boodschap steeds meer heb leren begrijpen. Ik ben niet langer bezig met een afvinklijst van zaken waaraan ik als mens zou moeten voldoen … ik richt mij op de bijdrage die ik nu al kan leveren aan Gods koninkrijk hier op aarde. Vandaar dat ik er ook zoveel waarde aan hechtte om mijn doop te vieren met mijn dierbaarste naasten; dóór en vóór hen kan ik een christen zijn.’

Verrassingen

Doop-Ramiro166Ramiro vertelde iedereen in de zaal waarom hij of zij zo belangrijk voor hem is. Op hun beurt verrasten de aanwezigen Ramiro ook weer. Zijn neefje en nichtje speelden en zongen een zelfgeschreven lied. Ook was er een flashmob, op één van Ramiro’s lievelingsliederen. Op een gegeven moment stond de helft van de aanwezigen te zingen op het podium. Dat had Ramiro niet zien aankomen.

Indrukwekkend

Een tante, die nog nooit eerder een doopdienst had meegemaakt, was erg onder de indruk. Het was voor haar een indrukwekkend en emotioneel moment. Ze vond het bijzonder om mee te maken.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.