‘Dat wil ik ook’

Doop Benjamin SelassaBenjamin Selassa (11) koos ervoor om gedoopt te worden bij zijn familie en vrienden in de Adventkerk Arnhem. Benjamin woont met zijn ouders, zussen en broers in Engeland. Zijn vader, Sullivan Selassa, studeert theologie aan Newbold College. Benjamin wilde graag dat ds. Elise Happé-Heikoop hem zou dopen. Een vertrouwd gezicht, want hij kent ‘tante Elise’ al sinds hij klein was.

Zelf Bijbellezen

Op Newbold College zijn er regelmatig diensten waarbij drie tot vier personen worden gedoopt. Iedere keer dat Benjamin zo’n doop zag, dacht hij: ‘Dat wil ik ook.’ Als hij zijn ouders vroeg wanneer het zijn beurt zou zijn, antwoordden ze: ‘Probeer eerst zelf in de Bijbel te lezen.’ Sullivan vertelde hoe Benjamin in zijn geloof is gegroeid. Hij verklapte zelfs een geheim: ‘Nu is lezen niet helemaal zijn ding …’ Maar Benjamin pakte wel regelmatig zijn Bijbel en las. Hij merkte scherp op dat de verhalen in de Bijbel soms anders zijn dan bijvoorbeeld in films die naar de verhalen zijn gemaakt. Daarnaast volgde Benjamin bijbelstudies bij ds. Davis, op Newbold College.

Voelbaar

Ook familie uit Engeland, Suriname en Curaçao was aanwezig bij Benjamins doop, op sabbat (zaterdag) 2 juli. Benjamins moeder, Digna, vertelde in een kinderverhaal het belang van ‘volhouden in de wedstrijd van het geloof’. De kinderen en tieners uit de adventgemeente Arnhem deelden hun geloof door muziek en zang, en ook het koor AdVocals zong … de verbinding tussen hemel en aarde was voelbaar.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.