Buiten bloemen en planten zoeken

Volwassenen die kinderliedjes zingen en buiten mooie bloemen en planten zoeken. Voorbijgangers kijken op zondag 9 november nieuwsgierig naar wat er allemaal gaande is op landgoed ‘Oud Zandbergen’.

Honderdvijfendertig kindersabbatschoolleiders uit het hele land zijn naar de jaarlijkse trainingsdag gekomen. Op zoek naar nieuwe ideeën, materialen en inspiratie. En die vinden ze meer dan genoeg.

trainingsdagDe dag begint met het leren van een nieuw kinderlied. Ook krijgen de aanwezigen informatie over wat het nieuwe seizoen voor de kinderen en leiding in petto heeft. Daarna spreekt Linda Koh, de leider van het Kinderpastoraat van de wereldkerk. In haar bemoediging benadrukt ze hoe belangrijk het kinderwerk is en motiveert de aanwezigen om zich hier nog lang voor in te zetten.

Na de gezamenlijke sessie staan de workshops op het programma. Er is keuze uit maar liefst zeven workshops. Voorbeelden zijn Daar zit muziek in en Een verhaal met een lach. Ook zijn er workshops met een serieuzer karakter, zoals de workshop Gedraag je!

blokhutwinkelAan het eind van de dag is het een drukte van jewelste in de ‘winkel’. De deelnemers kunnen hier verschillende soorten christelijk knutselmateriaal aanschaffen voor de kinderen in hun gemeente. De aanwezigen maken hier gretig gebruik van.

Mocht je deze dag gemist hebben of verheug je je nu al op de volgende keer, schrijf dan alvast 22-25 mei 2015 in je agenda. Dan biedt het Kinderpastoraat van het Landelijk Kantoor tijdens het Grote Opdracht Festival opnieuw een trainingsprogramma aan.

Hier vind je informatie over de inhoud van de workshops die tijdens de trainingsdag zijn aangeboden.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.