Brochure iCOR boordevol tips in tijden van lockdown

Voor deze bijzondere coronatijd heeft het Europese Hoofdkantoor van ons kerkgenootschap een iCOR-brochure in lockdown ontwikkeld. Verschillende Europese landen hebben meegewerkt aan deze brochure, Nederland ook.
De afkorting iCOR staat voor intergenerational Church of Refuge, oftewel een veilige kerk voor iedereen en focust zich onder andere op de volgende waarden: verbinden, zorgen voor, deelnemen aan, aanbidden, onderwijzen, dienen, verzoenen, begeleiden, trainen en leiding geven. De brochure staat boordevol praktische tips hoe je de iCOR-waarden met anderen kunt delen in de huidige situatie. iCOR is een hulpmiddel voor gemeentegroei. 

Gods toevluchtsoord

Departementshoofden Madelon Comvalius en Jacob Engelgeer van ons kerkgenootschap bevelen de brochure van harte bij iedereen aan. ‘Deze situatie biedt ons een kans om onze relatie met God, elkaar en de mensen om ons heen te versterken. De gemeente is geroepen om Gods toevluchtsoord te zijn. Een liefdevolle en gepassioneerde familie van God die haar leden sterkt en hen helpt leven en hoop te brengen in deze wereld. Hoe kunnen we een ondersteunende gemeenschap zijn als we tijdens de Covid-19-crisis zelf geïsoleerd moeten leven? Deze crisis is het moment waarop we God en elkaar nog meer nodig hebben. In plaats van meer van elkaar vervreemd te raken, is dit een kans om onze relaties met God en met elkaar te versterken.’

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.