Wisseling predikant in Den Haag

Op sabbat (zaterdag) 23 maart ’13 nam de adventgemeente Den Haag afscheid van ds. Lex van Dijk, die de afgelopen 18 maanden de gemeente als interim predikant heeft geleid. Tegelijkertijd deed in dezelfde dienst ds. Guisèle Berkel haar intrede als de nieuwe predikant.
DPP_3
“God and God alone” zong het nieuw opgerichte koor van de gemeente Den Haag onder leiding van Helen Simson. Deze prachtige muzikale bijdrage bracht duidelijk naar voren dat het in de gemeente uiteindelijk om God, alleen om God gaat. De gemeente toonde dankbaarheid aan God én aan Lex en Brigitte voor een periode van vernieuwing.Lex ging de wijk in, liet zich zien en horen in het naast gelegen winkelcentrum, at regelmatig in Resto van Harte (buurtrestaurant) en ontving subsidie van de plaatselijke overheid voor het zgn ‘high-five’ project. De aandacht ging naar buiten en daardoor ging er intern in de gemeente ook iets veranderen.

Lex en Guisèle verzorgden elk een onderdeel van een preek over de genezing van Naäman. Daarin kwam naar voren dat het luisteren naar de stem van mensen ons brengt naar de stem van God. Bovendien is genezing een proces.

Gevoelens van blijvende verbondenheid tussen gemeente en vertrekkende predikant, werden treffend vertolkt in een lied dat Carmen Boksteen-van der Wijngaard zong. Verder waren de muzikale bijdragen van Peter en Esther Dingemanse van grote klasse.
DSC_0311
Guisèle Berkel die in juni haar proponentschap zal afronden, woont met haar gezin in Den Haag, vlak bij de kerk, en ziet er naar uit om de ingezette lijn van aandacht voor de wijk voort te zetten. Bovendien zal zij zich als herder van de gemeente volledig inzetten voor de leden.

De installatie van Guisèle Berkel als de nieuwe predikant gebeurde door Wim Altink, unievoorzitter, die tevens een gebed voor haar uitsprak.

Na de dienst hebben de bezoekers (uit de wijk en het land) samen met de leden genoten van een goed verzorgde maaltijd.

Ds. Lex van Dijk is inmiddels begonnen met zijn werk in een nieuwe regio: per 1 maart is hij predikant van de gemeenten Utrecht, Utrecht-Uniek en Huis ter Heide.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.