Zeventig jaar Vredenoord

In het jaar 2022 staat woonzorgcentrum Vredenoord – waarmee ons kerkgenootschap een bijzondere band heeft – helemaal in het teken van het 70-jarig bestaan.  In het eerste kwartaal is er een werkgroep in het leven geroepen die zich met de festiviteiten zou bezighouden. Iedere maand kwam de werkgroep bij elkaar om te bespreken wat er allemaal georganiseerd zou gaan worden.

Wensbomen

Er werden teams gemaakt die ieder een kwartaal voor zijn/haar rekening zou nemen. In het eerste kwartaal werden er twee wensbomen neergezet waar bewoners en medewerkers wensen in konden hangen. Deze wensen werden zoveel mogelijk samengevoegd. Bijvoorbeeld De Keukenhof was een wens die langs kwam van verschillende mensen. Zo kon er een groepje bewoners samen op pad met vrijwilligers en zorgmensen. Ook is men naar de dierentuin geweest in Amersfoort en naar de Orchideeën- hoeve. Er zijn ritjes gereden naar Lage Vuursche en het Spoorwegmuseum.

Er was een bewoner die dolgraag een zelfgemaakt stukje appeltaart zou willen eten. Deze wens kon ook worden afgevinkt, omdat Bob van de keuken een hele grote plaat appeltaart maakte. Ook was er een modeshow met kleding uit de oude doos. Personeel, maar ook bewoners hesen zich in deze kleding en paradeerden over de loper. Het was een bijzonder geslaagde middag.

Tante Lien

Op 23 juni waren het bijzonder tropische temperaturen en hierbij paste het optreden van Wieteke van Dort heel goed. Zij trad op als Wieteke, maar ook als Tante Lien, de zingende dame uit Indië. Het was een geweldig optreden en de mensen genoten van dit mooie concert.  Er was nog meer muziek; Frans Kas, alias Franky Stardust, een antidepressiva in levende lijve… de hele zaal stond op z’n kop en er werd met de rollators mee gedanst door een aantal mensen. Kortom, een middag om niet snel te vergeten.
In juli was er een reünie van oud-medewerkers. De opkomst was behoorlijk en het was heerlijk om te zien dat er geen gebrek aan gespreksstof was. Een ander hoogtepunt was een picknick met alle bewoners op het Landgoed Oud Zandbergen. Al het personeel, vrijwilligers, cliëntenraad, mantelzorgers; iedereen had een taak en hielp mee.  Er waren bewoners bij die normaal nooit van hun kamer kwamen maar nu de hele dag genoten van het buiten eten, drinken en de activiteiten.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt was 6 oktober. Dat was de jubileumdag van het 70-jarig bestaan. Alle bewoners konden die dag de maaltijd nuttigen samen met een familielid en ook het personeel kon aanschuiven.  In de ochtend waren de zaal en het plein helemaal omgetoverd tot een feestelijk restaurant. Bewoners kwamen op hun best naar beneden en genoten van de mooie entourage. Er hing een gezellige sfeer en het was een heerlijke, feestelijke maaltijd. De keuken had zijn best gedaan. Na de maaltijd moesten de eetzaal en het plein in rap tempo omgebouwd worden voor de receptie die in de middag plaats zou vinden. Ook hier maakten vele handen licht werk.

Kunstwerk

Er werd door een creatieve collega ook een mooi kunstwerk overhandigd voor het 70-jarig bestaan. Dit werd overhandigd Annemarie ter Haar Romeney aan bestuurder Berry Quak. Het was een schilderij waarop het logo van Vredenoord in mozaïek is weergegeven.  Daarna was er nog een kort interview met tante Jannie van Rhenen, die in Vredenoord al 70 jaar heel wat voetstappen heeft liggen. Na dit korte vraaggesprek was het tijd om te toosten en wat lekkers te eten. Ook hiervoor had de keuken weer lekkere hapjes klaargemaakt. Gasten kregen bij hun vertrek allemaal een aandenken aan dit feest mee. Met vereende krachten werden de eetzaal en het plein weer in orde gemaakt voor de avondboterham van de bewoners. Vrijwilligerscoördinator Els Schuitevoerder: ‘We konden terug kijken op een zeer geslaagd feest en een verbindend jaar. Wij zijn nog niet klaar met vieren en gaan vol goede moed en bij leven en welzijn, door naar de viering van 75 jaar Vredenoord.’

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.