Volg ons

Toen ik klein was, kregen we elke maand een blaadje in de brievenbus. ‘Adventbode’ stond erop. Van mijn ouders had ik verder geen last het hele weekend daarna, ze waren om de beurt een tijd zoet met lange artikelen met weinig plaatjes en veel tekst. Artikelen met een hoge woorddichtheid per pagina, om het maar zo te zeggen. De plaatjes die er wel bij stonden, waren vaak van ernstig kijkende mensen in Amish-achtige kledij. Zelf las ik de Donald Duck in die tijd.

blog_lydia_volg ons
Ook mijn moeder leest @vent.

Hoewel ik die graag nog steeds lees (laten we dat vooral onder ons houden), lees ik nu ook Advent, zoals de ‘Adventbode’ al heel lang heet. En als ik eraan begin, ben ik een tijdje zoet. Sinds kort lees ik Advent niet alleen, maar máák ik Advent. Niet in mijn eentje uiteraard; er is een heel corps achter de schermen aan de gang. De redactieraad wikt en beschikt, schrijvers schrijven, Nelske doet de tekstredactie, Marjolein geeft vorm, Tom vindt er ook wat van, correctoren corrigeren en dan is er ook nog de drukker. Daarnaast spannen we ons in om zeven keer per jaar een @vent online te zetten, het digitale zusje van Advent. Met hot news, een agenda, een blog, een ‘long read’ en meer, veel meer. Plus links natuurlijk, zodat je door kunt klikken voor meer informatie en achtergronden. Want dat is het mooie van een digitaal magazine: er zitten verschillende lagen in en we combineren diverse bronnen. Wil je meer weten, dan klik je door. Zo niet, dan niet.

01_adventHet maken van @vent is nieuw, anders en ja, wennen. Meer beeld, minder tekst. Van het laatste wordt het niet meteen eenvoudiger. Iedereen die wel eens wat schrijft, weet dat het gemakkelijker is om vier A4’tjes vol te pennen dan je punt te maken in vier alinea’s. Ook vormgevingstechnisch is het een gepuzzel: links die het wel doen op een pc werken niet op een tablet, knoppen doen het nu eens wel en dan weer niet. Maar we werken eraan. Hard zelfs. Zodat ons e-zine steeds beter wordt. Fijn om te lezen, handig om te bekijken en vooral informatief. Blijf ons volgen. Download nu @vent 01 of neem meteen een abonnement.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.